Jurgen Maassen

Eindelijk dit jaar weer wat ‘gebouwd’. Zoals jullie wellicht wel verwachten: landbouwmodellen. In februari van dit jaar, op voor mij, het laatste evenement waar ik de club gepromoot heb. Met name op de vrijdag wat zitten prutsen met een bouwpakketje (zie foto 8). Verder dit keer veel 3D-geprinte modellen van Shapeways. Wie meer daar over wil lezen, zie deel 1 in Berichten 214, binnenkort volgt deel 2.

foto 1:
Dammann veldspuit, officieel: Dammann Trac DT1800.
De spuit is nog niet helemaal af, er ontbreken nog een aantal details.

foto 2:
De Dammann veldspuit met de spuitbomen helemaal uitgeklapt.

foto 3:
Deze zelfrijdende spuit is gebouwd uit Kibri-kitje 12253 en diverse delen via Shapeways.

foto 4:
Voor het eerst aluminium lak als grondverf/primer gebruikt na een tip van Kevin. Verder de originele kleuren van Dammann gespoten met behulp van spuitbussen.

foto 5:
Een ander kitje bestaat helemaal uit 3D-geprinte onderdelen van Shapeways (en nog wat ‘ijzerdraad’ in verschillende diktes). Het stelt een cambridgewals voor. Hier in opgeklapte toestand.

foto 6:
Op de foto de cambridgewals in uitgeklapte toestand. De cambridgewals was in voorjaar 2020 weer een veelgebruikt werktuig op in de herfst geploegde kleigronden.

foto 7:
Een siloverdichtingswals. Deze wordt gebruikt om bij het inkuilen van gras en/of mais de bult/kuil aan te drukken zodat de lucht/zuurstof uit de bult te drukken.

foto 8:
Als laatste foto het eerste bouwpakketje van 2020. Het lag al ruim 6 jaar in mijn voorraad te wachten. Was een van de eerste pakketjes die ik van Trino.de heb besteld. Tussen het promoten van de club door op Rail 2020 gebouwd aan deze weidesleep. Wordt gebruikt om weides/grasland vlak te slepen en bijvoorbeeld mollenhopen te verwijderen. Ik zit nog op vervanging van een, door mij ‘verk…t’ onderdeeltje te wachten. Als het goed is, komt het onderdeeltje, samen met nog meer mooie bouwpakketten binnenkort uit Duitsland mijn kant op.

 

foto 1Leeg foto 2
 foto 3 foto 4
 foto 5 foto 6
 foto 7 foto 8

terug naar overzicht

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.