Jan Kornelius

Foto 1:
DAF XF met oplegger Aars Kole transport.
DAF XF standaard Herpa trekker. Decals van Truckdecals.de Decals bovenzijde zijn eigenlijk voor XF105, maar vond ze wel passen bij de opschriften en kleuren van de oplegger.
Oplegger eveneens van Herpa origine met ook weer decals van Truckdecals.

Foto 2:
DAF CF 4×2 trekker met oplegger.
DAF CF standaard Herpa trekker. Zoals bij al mijn modellen worden chassis indien mogelijk in de fabriekskleuren geverfd, interieur geverfd en gedetailleerd. De oplegger is ook van Herpa, echter wielbasis aangepast en stuuras aangebracht. Ook is ondervouwklep geplaatst. Decals van Truckdecals. Op de trekker is de striping t.o.v. origineel gewijzigd.

Foto 3
DAF XF105 FTG trekker met zwaartransport oplegger.
Trekker is 6×2 FTG, geverfd in kleuren van Seeland Hamburg. Weet niet of deze firma wel een DAF in het wagenpark heeft of heeft gehad. De trekker gebaseerd op Herpa chassis. 5-Assige oplegger eveneens uit het assortiment van Herpa. Decals van zowel trekker als oplegger van Truckdecals.

Foto 4
DAF XF FTG trekker met kipper.
Voorbeeld was nieuwe combinatie van DTC Surhuisterveen. Trekker is 6×2 FTG gelakt met Vallejo hellblau, frisse kleur. Gehele combi gebouwd van Herpa onderdelen en standaard Kempf kipoplegger.

Foto 5
DAF XF105 standaard Herpa trekker.
Decals op de trekker overgehouden van andere set van transportbedrijf Martin van Dijk. Oplegger van Herpa, decals van Truckdecals. Oplegger en chassis geheel geverfd/gelakt, afgewerkt met de decals.

Foto 6
Daf XF FTG uitgevoerd in kleuren van Martin van Dijk transport.
Trekker geverfd met metallic blauw van Tamiya. Chassis en cabine van Herpa evenals de accessoires op cabinedak. Brandstoftank van DS Design.
Koelbak en chassis van AWM, rondom gelakt en wederom decals van Truckdecals.

Foto 7
Daf XF met Ediflor oplegger.
Basis is wederom Herpa trekker, ook de kleur. Voorbeeld van combinatie is Oldenburger transport Peize. Trekker is niet voorzien van decals van dit bedrijf, de oplegger wel. Decal op achterzijde is van andere oplegger van Oldenburger, had ik de zijkanten van verprutst. Linjegods achterzijde nog in reserve en voor deze oplegger gebruikt. Oplegger uit Herpa assortiment.

Foto 8
DAF XF105 SC containerauto LZV
Basis Herpa chassis zwaartransporttrekker. Aangepast aan DAF fabrieksspecificaties. Oplegger uit de rommelbak, wielenstel eveneens. Dolly van Herpa. Containers uit assortiment van AWM, op diverse punten “roest”aangebracht.

Foto’s 1 t/m 7 gemaakt door Martijn Haman. Wellicht onder de modelspoorders onder ons bekend van de site www.martijnhaman.nl waarin informatie en foto’s van de stalen rijtuigen van de Nederlandse Spoorwegen.
Foto 8 Jan Kornelius.

foto 1Leegfoto 2
foto 3 foto 4
foto 5foto 6
 foto 7foto 8

terug naar overzicht

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.