Fokko Feenstra

Foto 1:
Scania-Vabis LBS7642 Super Van der Kooy Makkum.
Als basis voor het model diende een VK-Modelle LB76 trekker waarvan het achterste deel van het chassis werd vervangen door een Epoche Scania LS110/111 chassis. Het chassis van de aanhanger is ook afkomstig van Epoche. Beide laadbakken en huiven werden gebouwd uit Evergreen plasticplaat. Het model werd evenals de onderstaande modellen handmatig geschilderd. De opschriften werden getekend m.b.v. CorelDraw, deze werden op decalpapier geprint door Model Truck Friesland.

Foto 2:
DAF DO2000 Holwerda Dokkum.
Voor dit model werd de cabine van een Brekina-model verlengd met behulp van styreenplaat. Ook werd de ondergrille rechtgetrokken m.b.v. een dun plaatje styreen dat vooraf in vorm werd gebracht en dat vervolgens werd ingekort tot de juiste proporties. De trailer werd gebouwd uit styreenplaat, het rek voorop de trailer werd gesoldeerd uit 0,5 messing- en 0,3 mm nieuwzilverdraad. Het deuropschrift is van Model Truck Friesland, het dakopschrift werd zelf geprint.

Foto 3:
Scania-Vabis LS76 De Haan St. Jacobiparochie.
Omgebouwd Epoche model, waarbij de Scania-cabine werd vervangen door een zelfgebouwde Be-Ge cabine. Ruitenwissers en spiegelstangen werden gemaakt/gesoldeerd van 0,3 mm nieuwzilverdraad. De koplampen werden uitgeboord en voorzien van glaasjes. De kipper en het hulpchassis werden gebouwd uit styreenplaat. De opschriften komen weer van Model Truck Friesland.

Foto 4:
Scania-Vabis LBS76 Super Althuisius Tzummarum.
Dit model is op nagenoeg dezelfde wijze gebouwd zoals beschreven bij het Van der Kooy-model van foto 1.

Foto 5:
DAF F1600 Feenstra Dokkum.
De truck betreft een omgebouwd Artitec-model, waarvan het chassis werd ingekort. De laadbak van de truck en de aanhanger werden zelf gebouwd uit styreenplaat. Alle opschriften zijn zelf getekend, de witte zijn geprint door Model Truck Friesland.

Foto 6:
Scania-Vabis LBS76 Super Westra Nes.
Dit model is bestemd om de modelspoorbaan zijn rondjes te rijden. Daarbij dient een Faller Car System ombouwchassis (nr. 161471) als basis. Dit werd voorzien van een Scania-Vabis LB76 cabine van VK-Modelle/Modellbau Schwarz en een opengewerkte en aangepaste Herpa laadbak. De bietenlading bestaat uit gebrande sesamzaadjes, die werden verlijmd op een afneembaar plastic plaatje. De zelfgetekende opschriften werden weer geprint door Model Truck Friesland.

Meer foto’s van de getoonde modellen staan op: http://members.home.nl/fsfeenstra/

 

foto 1Leeg foto 2
 foto 3 foto 4
 foto 5 foto 6

terug naar overzicht

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.