Modelbouwdag 2021 op 2 oktober gaat door! (update 17/9)

De Modelbouwdag kan doorgaan, nu de regering afgelopen dinsdag de regels heeft versoepeld. Zoals gebruikelijk is de laatste jaren, is deze dag bedoeld voor de modelbouwers èn verzamelaars onder onze leden. Wil u ook komen en heeft u zich nog niet aangemeld? Doe dit dan snel, u kunt inschrijven voor 27 september. Voor degenen die hier nieuw zijn of het evenement eenvoudigweg hebben gemist nog even een paar dingen op een rijtje:

TOPstukken uit een verzameling

Het gaat hier niet om te laten zien hoe groot je verzameling is, maar om duidelijk te maken waar het in je verzameling om gaat. Laat je TOPstukken zien… En probeer in de presentatie hiervan duidelijk naar voren te brengen waarom jij juist zo geboeid bent door deze specifieke modellen.

Eigen (ver)bouw

De bouwers wil ik bij deze allen ook hartelijk uitnodigen voor deze dag. Want zonder jullie bijdrage heeft deze dag geen kans van slagen. Ik zou willen zeggen en ik weet dat ik in herhaling val; iedereen die het afgelopen jaar met zijn modellen bij Bennie van Meurs langs is geweest is min of meer ‘verplicht’ zijn werkstukken op deze dag aan het publiek te tonen. Dan kunnen de aanwezigen de schitterende modellen, die ze inmiddels al wel uit Bennie’s Beursberichten kennen, ook eens in het echt zien. Bovendien is het altijd weer een genoegen te constateren dat tijdens deze dag weer nieuwe kennis wordt opgedaan en niet te vergeten nieuwe contacten. Het zal niet de eerste keer zijn dat mensen moeten bekennen, wel de modellen al eens gezien te hebben, maar geen idee hebben wie de maker is.

Mensen met dezelfde interesse

Dit is de reden geweest ook de verzamelaars bij deze fantastische dag te betrekken; Mensen te ontmoeten met dezelfde interesse voor HO-modelvoertuigen in de breedste zin van het woord. Dat deze opzet duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen hebben we allemaal kunnen lezen in HO-Modelauto Berichten 181, waar Laudy Konings en Theo Schalken een gezamenlijk artikel maakten over autotransporters. Voordien kenden ze elkaar niet, maar ontdekten elkaars interesse op de Modelbouwdag. Wat moet ik hier verder nog aan toevoegen? Hier doen we het voor…

De Coronaregels maken wel dat we een paar afwijkende regels hebben:

  • De deelnemers zullen bij binnenkomst hun Coronatoegangsbewijs en legitimatie moeten tonen.
  • Deelnemers kunnen binnenkomen tussen 09:00 en 10:00, daarna sluit de deur
  • Het is helaas niet mogelijk om als bezoeker langs te komen (we hebben geen mensen die bij de deur kunnen blijven staan om te controleren)

Deelnameformulier
Overigens kunnen de verzamelaars van hetzelfde deelnameformulier gebruik maken. Vermeldt dan alleen even onder het kopje “iets over je modellen” dat je hier je verzameling van……………………………… laat zien en een korte omschrijving.

Uiteraard moet je wel lid zijn van onze HO-Modelautoclub om mee te kunnen doen. Het zijn uiteindelijk de leden van deze club die een activiteit als deze middels hun lidmaatschap mogelijk maken, Ben je nog geen lid en wil je toch aan deze dag deelnemen? Wat let je: Wordt lid! (Overigens  houdt de organisatie zich het recht voor, om op regels als deze een uitzondering te maken)

Geef je allen op, om deze dag tot een onvergetelijke modelbouwdag te maken en ik zou zeggen tot ziens op zaterdag 2 oktober a.s. De Modelbouwdag 2021 wordt ook dit jaar gehouden in ons eigen “clubgebouw” ‘Het Hart’ in Eefde.

Het deelnameformulier is te vinden op onze website.

Ben Veerbeek

Nog enkele sfeerplaatjes van de edititie van 2019:

 

0 gedachten over “Modelbouwdag 2021 op 2 oktober gaat door! (update 17/9)

  • ik heb mij een paar dagen geleden aangemeld als deelnemer (benodigde tafel 10 cm / 1 modelletje) om als bezoeker naar binnen te mogen.

    Hier nog geen bevestiging van ontvangen. Graag per omgaande.

    Vriendelijke groet,

    Peter de Groot

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.