Modelbouwdag 2016: 1 oktober

De Modelbouwdag 2016 staat dit jaar gepland op zaterdag 1 oktober. Hoewel de naam van dit evenement nog steeds Modelbouwdag is, hebben we een paar jaar geleden het roer enigszins omgegooid, door ook verzamelaars uit te nodigen. Gezien het overweldigende succes (lees de reacties er nog maar eens op na op de site en Berichten 180) kan ik er dus dit jaar niet omheen om de verzamelaars wederom uit te nodigen, dus bij deze…

Voor degenen die hier nieuw zijn of het evenement eenvoudigweg hebben gemist nog even een paar dingen op een rijtje:

TOPstukken uit een verzameling
Het gaat hier niet om te laten zien hoe groot je verzameling is, maar om duidelijk te maken waar het in je verzameling om gaat. Laat je TOPstukken zien… En probeer in de presentatie hiervan duidelijk naar voren te brengen waarom jij juist zo geboeid bent door deze specifieke modellen.

Eigen (ver)bouw
De bouwers wil ik bij deze allen ook hartelijk uitnodigen voor deze dag. Want zonder jullie bijdrage heeft deze dag geen kans van slagen. Ik zou willen zeggen en ik weet dat ik in herhaling val; iedereen die het afgelopen jaar met zijn modellen bij Bennie langs is geweest is min of meer ‘verplicht’ zijn werkstukken op deze dag aan het publiek te tonen. Dan kunnen de aanwezigen de schitterende modellen, die ze inmiddels al wel uit Bennie’s Beursberichten kennen, ook eens in het echt zien. Bovendien is het altijd weer een genoegen te constateren dat tijdens deze dag weer nieuwe kennis wordt opgedaan en niet te vergeten nieuwe contacten. Het zal niet de eerste keer zijn dat mensen moeten bekennen, wel de modellen al eens gezien te hebben, maar geen idee hadden wie de maker was.

Mensen met dezelfde interesse
Dit is de reden geweest ook de verzamelaars bij deze fantastische dag te betrekken; Mensen te ontmoeten met dezelfde interesse voor HO-modelvoertuigen in de breedste zin van het woord. Dat deze opzet duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen hebben we allemaal kunnen lezen in Berichten 181, waar Laudy Konings en Theo Schalken een gezamenlijk artikel maakten over autotransporters. Voordien kenden ze elkaar niet, maar ontdekten elkaars interesse op de Modelbouwdag. Wat moet ik hier verder nog aan toevoegen? Hier doen we het voor…

Deelnameformulier
Overigens kunnen de verzamelaars van hetzelfde deelnameformulier gebruik maken. Vermeldt dan alleen even onder het kopje “iets over je modellen” dat je hier je verzameling van……………………………… laat zien en een korte omschrijving.

Uiteraard moet je wel lid zijn van onze HO-Modelautoclub om mee te kunnen doen. Het zijn uiteindelijk de leden van deze club die een activiteit als deze middels hun lidmaatschap mogelijk maken. Ben je nog geen lid en wil je toch aan deze dag deelnemen? Wat let je: Wordt lid! (Overigens houdt de organisatie zich het recht voor, om op regels als deze een uitzondering te maken)

Geef je allen op, om deze dag tot een onvergetelijke modelbouwdag te maken en ik zou zeggen tot ziens op zaterdag 1 oktober a.s. De Modelbouwdag 2016 wordt ook dit jaar gehouden in ons eigen “clubgebouw” ‘Het hart’ in Eefde.

Het deelnameformulier is hier vinden op onze website.

 

Ben Veerbeek

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.