Modelbouwdag 2015 op zaterdag 3 oktober

De Modelbouwdag 2015 staat dit jaar gepland op zaterdag 3 oktober. Hoewel de naam van dit evenement nog steeds Modelbouwdag is, hebben we vorig jaar het roer enigszins omgegooid, door ook verzamelaars uit te nodigen. Gezien het overweldigende succes (lees de reacties er nog maar eens op na op de site en Berichten 180) kan ik er dus dit jaar niet omheen om de verzamelaars wederom uit te nodigen, dus bij deze…

Voor degenen die hier nieuw zijn of het evenement eenvoudigweg hebben gemist nog even een paar dingen op een rijtje:

TOPstukken uit een verzameling
Het gaat hier niet om te laten zien hoe groot je verzameling is, maar om duidelijk te maken waar het in je verzameling om gaat. Laat je TOPstukken zien… En probeer in de presentatie hiervan duidelijk naar voren te brengen waarom jij juist zo geboeid bent door deze specifieke modellen.

Eigen (ver)bouw
De bouwers  wil ik bij deze allen ook hartelijk uitnodigen voor deze dag. Want zonder jullie bijdrage heeft deze dag geen kans van slagen. Ik zou willen zeggen en ik weet dat ik in herhaling val ; iedereen die het afgelopen jaar met zijn modellen bij Bennie langs is geweest is min of meer ‘verplicht’ zijn werkstukken op deze dag aan het publiek te tonen. Dan kunnen de aanwezigen de schitterende modellen, die ze inmiddels al wel uit Bennie’s Beursberichten kennen, ook eens in het echt zien. Bovendien is het altijd weer een genoegen te constateren dat tijdens deze dag weer nieuwe kennis wordt opgedaan en niet te vergeten nieuwe contacten. Het zal niet de eerste keer zijn dat mensen moeten bekennen, wel de modellen al eens gezien te hebben, maar geen idee hebben wie de maker is.

Mensen met dezelfde interesse
Dit is de reden geweest ook de verzamelaars bij deze fantastische dag te betrekken; Mensen te ontmoeten met dezelfde interesse voor HO-modelvoertuigen in de breedste zin van het woord. Dat deze opzet duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen hebben we allemaal kunnen lezen in Berichten 181, waar Laudy Konings en Theo Schalken een gezamenlijk artikel maakten over autotransporters.  Voordien kenden ze elkaar niet, maar ontdekten elkaars interesse op de Modelbouwdag. Wat moet ik hier verder nog aan toevoegen? Hier doen we het voor…

Deelnameformulier
Overigens kunnen de verzamelaars van hetzelfde deelnameformulier gebruik maken. Vermeldt dan alleen even onder het kopje “iets over je modellen” dat je hier je verzameling van……………………………… laat zien en een korte omschrijving.

Uiteraard moet je wel lid zijn van onze HO-Modelautoclub om mee te kunnen doen. Het zijn uiteindelijk de leden van deze club die een activiteit als deze middels hun lidmaatschap mogelijk maken, Ben je nog geen lid en wil je toch aan deze dag deelnemen? Wat let je: Wordt lid! (Overigens  houdt de organisatie zich het recht voor,  om op regels als deze een uitzondering te maken)

Geef je allen op, om deze dag tot een onvergetelijke modelbouwdag te maken en ik zou zeggen tot ziens op zaterdag 3 oktober a.s. De Modelbouwdag 2015 wordt ook dit jaar gehouden in ons eigen “clubgebouw” ‘Het Hart’ in Eefde.

Het deelnameformulier is te vinden op onze website.

 

Ben Veerbeek

0 gedachten over “Modelbouwdag 2015 op zaterdag 3 oktober

 • ter info
  er zijn weer wegwerkzaamheden bij Het Hart
  vanuit richting Deventer is er een omleiding aangegeven, vanuit richting Zutphen is het Hart normaal te bereiken

 • Ter info van bericht hierboven..
  Komende vanuit de richting Deventer, kun je ”voor-als-nog” bij de rotonde rechtdoor richting het Hart.
  Alleen moet je dan vlak voor het spoor (bij de fietsenwinkel) rechtsaf de Julianalaan in, en deze straat uitrijden, dan linksaf de Nachtegaalstraat op en het spoor over en dan maar als maar rechtuit (Nachtegaalstraat gaat dan over in Het Neusink, betreft een paar honderd meter)Einde van Het Neusink links af, (en dan zit je weer op de Zutphenseweg) en zie je de kerk en het Hart.

 • Ik ben intussen weer thuis, heb het avondeten al weer achter de kiezen. Ik denk dat we kunnen terugzien op een geslaagde modelbouwdag. Iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt (organisatie en deelnemers) bedankt!
  Van deze kant wil ik de mensen van “Het Hart” ook hartelijk danken voor de ontvangst en de goede catering.

 • Ook ik sluit mij daarbij aan!
  En ik ben nu NET weer thuis gekomen, het was een hele lange rit voor mij…..

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.