Modelbouwdag 2014

MBD2014-Website

De Modelbouwdag 2014 zal worden gehouden op zaterdag 27 september (van 10.00 tot ongeveer 15.00 uur). En zoals reeds eerder vermeld, een beetje anders zijn van opzet. Bij deze nodigen we ook de verzamelaars uit om (een gedeelte van) hun verzameling aan het publiek te tonen. 

TOPstukken uit een verzameling
Nogmaals zou ik er bij deze op willen wijzen dat het hier niet gaat om te laten zien hoe groot je verzameling is, maar om duidelijk te maken waar het in je verzameling om gaat. Laat je TOPstukken zien… En probeer in de presentatie hiervan duidelijk naar voren te brengen waarom jij juist zo geboeid bent door deze specifieke modellen.

Eigen (ver)bouw
Voor de bouwers blijft alles bij het oude, jullie kennen inmiddels de gang van zaken. Toch wil ik jullie bij deze allen ook hartelijk uitnodigen voor deze dag. Want zonder jullie bijdrage heeft deze dag geen kans van slagen. Ik zou willen zeggen; iedereen die het afgelopen jaar met zijn modellen bij Bennie langs is geweest is min of meer ‘verplicht’ zijn werkstukken op deze dag aan het publiek te tonen. Dan kunnen de aanwezigen de schitterende modellen, die ze inmiddels al wel uit Bennie’s Beursberichten kennen, ook eens in het echt zien. Bovendien is het altijd weer een genoegen te constateren dat tijdens deze dag weer nieuwe kennis wordt opgedaan en niet te vergeten nieuwe contacten. Het zal niet de eerste keer zijn dat mensen moeten bekennen, wel de modellen al eens gezien te hebben, maar geen idee hebben wie de maker is.

Mensen met dezelfde interesse
Nogmaals, dit is de reden geweest ook de verzamelaars bij deze fantastische dag te betrekken; Mensen te ontmoeten met dezelfde interesse voor HO-modelvoertuigen in de breedste zin van het woord.

Deelnameformulier
Overigens kunnen de verzamelaars van hetzelfde deelnameformulier gebruik maken. Vermeldt dan alleen even onder het kopje “iets over je modellen” dat je hier je verzameling van……………………………… laat zien en een korte omschrijving.
Uiteraard moet je wel lid zijn van onze HO-Modelautoclub om mee te kunnen doen. Het zijn uiteindelijk de leden van deze club die een activiteit als deze middels hun lidmaatschap mogelijk maken. Ben je nog geen lid en wil je toch aan deze dag deelnemen? Wat let je: Wordt lid! (Overigens houdt de organisatie zich het recht voor, om op regels als deze een uitzondering te maken.)
Geef je allen op, om deze dag tot een onvergetelijke modelbouwdag te maken en ik zou zeggen tot ziens op zaterdag 27 september a.s. De Modelbouwdag 2014 wordt ook dit jaar gehouden in ons eigen “clubgebouw” ‘Het Hart’ in Eefde.
Het deelnameformulier vind je hier.

Ben Veerbeek

0 gedachten over “Modelbouwdag 2014

 • Tijdens de ruilbeurs op zondag 14 september ben ik niet aanwezig en worden er geen foto’s voor de Beursberichten gemaakt. Op de Modelbouwdag op zaterdag 27 september ben ik wel aanwezig en maak ik foto’s voor de Beursberichten. Ook wanneer u geen deelnemer aan de Modelbouwdag bent, en toch uw modelauto’s wilt laten fotograferen, bent u tijdens deze modelbouwdag van harte welkom. Kom zeker kijken. Al is het alleen maar om de modellen van andere clubleden te bekijken en de sfeer van de modelbouwdag te beleven. Ik zal het u zeker aanraden!
  Bennie van Meurs.

 • Iedereen is ook welkom als je niet deelneemt en geen foto’s wil laten maken.
  Gewoon genieten van al het moois en inspiratie opdoen bij lotgenoten is al ruimschoots de moeite van een bezoek waard.

 • Vanmiddag maar even een ‘openlucht werkplek’ ingericht: openlucht werkplek
  De zolder was te warm. Ik hoop dat ik ‘het bouwwerk’ nog af krijg voor 27 september…

 • Na ‘gedwongen’ afwezigheid afgelopen jaar, ben ik dit jaar wel van de partij.

  @Jurgen: zakje Dirkzwager freesgoed? Bandlosser?

 • @arnold, 1e deel is goed (bouwpakket van Paul Dirkzwager), 2e deel niet. Dit is (of beter gezegd: wordt) een ‘bietenkiptrailer’. Ben al wel verder, maar ga het waarschijnlijk niet redden voor de modelbouwdag…

 • Ik vind het nog al rustig hier….

  Is iedereen nog aan het bouwen / topstukken uit aan het zoeken ????

 • inderdaad Arie, ik ben in ieder geval dit weekend druk geweest met het bij elkaar zoeken, in de kist doen en nog een beetje bouwen.
  En Arie, ben jij er al helemaal klaar voor?

 • Meeneem-kratten weer van zolder gehaald, eerste auto’s al uit de vitrine gehaald. En nog iets verrassends er bij…….(zien jullie zaterdag pas.)

 • Dankzij Wout Kamsteeg:
  Komend weekend! is de N348 tussen Gorssel en Eefde afgesloten. Eefde is niet via de noordzijde vanaf Deventer bereikbaar.
  Advies is om de A1 te volgen tot Voorst en dan richting Zutphen te gaan. Daarvandaan dan verder noordwaarts naar Eefde.

  Aanvullingen/verbeteringen op dit bericht zijn welkom!

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.