MODEL van de WEEK

MODEL van de WEEK:

Roco’s ‘Hiljo’-model

Z-MvdW 01

“Nederland Bloemenland”. Nederland staat bekend om de kweek maar vooral ook de handel in bloemen. En die moeten ook vervoerd worden. Bijna twintig jaar geleden kwam er dan op voorstel van de Roco-importeur Reijne BV een Nederlandse bloemenwagen van Roco. Roco maakte indertijd een heel behoorlijk model van een Volvo FH en die vormde de basis voor deze trekker met koeloplegger met de ’tulpen’ van groothandel Hiljo BV uit Aalsmeer, verschenen in 1996.

Z-MvdW 02

In één van de H0-MODELAUTO BERICHTEN van die tijd wees Jos Keja er al op, dat de Volvo trekker de kleurstelling vertoonde van de Deense firma IB Karlskov; een bedrijf dat toen en nu nog ook bloementransporten verzorgde. Duidelijk, Hiljo vervoerde niet zelf, vandaar. Het model is er niet minder om.

Z-MvdW 03

Vrijwel gelijktijdig kwam er echter ook een min of meer identiek model van De Kleine op Herpa-basis, een ‘neutrale’ Volvo FH met ook deze ’tulpen’-oplegger. De verschillen tussen de modellen zijn wel zichtbaar.

Z-MvdW 04

Daarnaast maakte De Kleine ook een mooi bijpassend model met de ‘rozen’-oplegger.

Z-MvdW 05

Dat waren niet de eerste “Hiljo”-modellen, want al eerder was er de MB SK met de oude koeloplegger met ’tulpen’-opdrukken van De Kleine.

Z-MvdW 06

Als ik het goed heb begrepen is Hiljo BV met daaraan verbonden BV’s in 2013 failliet gegaan.

 

Eén gedachte over & ldquo; MODEL van de WEEK & rdquo;

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.