MODEL van de WEEK

In een week waarin DAF-modellen nogal veel aan bod zijn gekomen is het wel passend ook eens een verbouwd seriemodel aan bod te laten komen. Al weer 14 jaar geleden stond dit model in nummer 112 van de H0-MODELAUTO BERICHTEN; een model van een DAF FFT95.400 ATi in de kleuren van “Sarens” gebouwd door de Zwitser Heinz Gehrig. Bijzonder is dat dit model gebouwd werd uit deze Kibri-kit:

U ziet direct dat het model van de trekker nogal afwijkt van dat model van Kibri. Hij heeft de 3-as trekker veranderd in een 4-as trekker met o.a. de mooie wielen van MeMo. Daar is het natuurlijk niet bij gebleven, ook de cabine is flink onder handen genomen. De grille werd zo ver bewerkt dat die niet meer zo diep zit, de luchtopeningen in de bumper en onderste tree zijn geopend, een zonneklep werd zelf gebouwd en het achterruitje werd geopend. Achter de cabine werd ook nog een opbouw zelf gebouwd met ook een staande pijp met ‘gaatjesblik’ van Weinert omwikkeld:

De Goldhofer semidieplader bleef ook niet onveranderd, zo werden de wielen sturend gemaakt en nog wat kleine details opgehaald:

Deze combinatie werd gefotografeerd in een diorama van een betonfabriek waar een nieuw molendeel wordt afgeleverd:

En dan is het toch knap hoe je van karton toch een echt lijkend stuk ijzer kunt maken:

(foto’s Heinz Gehrig)

 

 

0 gedachten over “MODEL van de WEEK

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.