MODEL van de WEEK

Dit keer eens een model uit eigen vitrinekast dat ik al ruim 30 jaar geleden heb gebouwd. Het bijzondere is waardoor het model is ontstaan. In een oude sigarenkist van mijn vader vond ik mooie dunne plaatjes hout, die mij heel bruikbaar leken om er een stenentrailer mee te bouwen. Wat is er mooier dan echt houten schotten op zo’n trailer?

Van Roco was er die mooie Magirus-Deutz 3-as trekker en ergens had ik in als ik me wel herinner een Truckstar een foto gezien van zo’n vrachtwagen van de firma ‘Nieuwenhuizen’. Aan de trekker is niets verbouwd, alleen van binnen en van buiten in de goede kleuren geschilderd en van wat extra’s zoals het Michelin-mannetje voorzien.

De oplegger is met wat Herpa-delen, veel plastic plaat en de houten plaatjes zelf gebouwd. De laadkraan is er één van Roco, de bedoeling was er ooit nog zo’n Hulo-kraan op te bouwen maar dat is er nooit meer van gekomen. De lading ‘stenen’ is een pas gemaakt houten blok waarin voorzichtig met een dunne zaag de ‘stapels’ zijn gezaagd.

Het model is een beetje door de tand des tijds aangetast; hout en plastic werken kennelijk toch wat verschillend en er zit wat vuil op het model. Het opschrift met wrijfletters zit ook niet meer recht. Het was wel een leuk experiment wat zich echter daarna niet meer heeft herhaald.

0 gedachten over “MODEL van de WEEK

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.