MODEL van de WEEK

Nog voordat bekend werd dat WSI met Broshuismodellen in 1/87 zou komen had Henk Snapper al zelf wat van die modellen gemaakt naar voorbeelden van de firma “Combex” uit het Friese Eastermar. Het eerste model is er van een Scania R124 3-asser met een 3-asser uitschuifbare trailer, zie het voorbeeld:

De Scania is er een van Herpa met een verlengd chassis en een toegevoegde sleepas. Onderrijbeveiliging en opschriften komen van Decalprint.de. De “Broshuis”-oplegger is natuurlijk een aangepaste “Nooteboom” van Herpa.

Het tweede model is ook naar voorbeeld een latere Scania R500 met 4-asser dieplader. De trekker is weer opgebouwd uit Herpa-delen met o.a. een afgevlakt dak en een bumper van een Scania bouwvoertuig. Het rek achter de cabine is zelfgebouwd met o.a. tranenplaat van Weinert. De dieplader-oplegger is een behoorlijk verbouwd Herpa-model om er een “Broshuis” van Combex van te kunnen maken.

Ook nog een blik op de aangepaste voorkanten van beide Scania-trekkers:

(afbeeldingen: Henk Snapper)

Voor de volledigheid: niet veel later maakte WSI een best mooi Combex-model van een DAF met de uitschuifbare “Broshuis”-oplegger

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.