MODEL van de WEEK

Zoals zo veel modelbouwers houdt Johan van der Velde uit Numansdorp er z’n eigen fictieve firma op na, want zo kun je de modellen nu eens helemaal naar eigen inzicht bouwen. Zijn ‘bedrijf’ begon met een tweedehands Scania L76 en een in Duitsland opgeduikelde huifoplegger, waarin we natuurlijk wel de Brekina-basis herkennen. Met hulp van decals gemaakt door Gert-Jan Zeeman werd dit model voorzien van fraaie en echt in de jaren 60 passende opschriften.

In de jaren 70 werd een nieuwe Scania LB111 aangeschaft, die het kennelijk lang bij de firma heeft uitgehouden gezien de lange 13,60 meter oplegger:

In de jaren 80 volgde onder meer deze Scania R142H met grootvolume kipoplegger voor het vervoer van het losgestorte spul dat je in Zeeland in ruime mate kunt aantreffen als aardappelen, uien en bieten. De trekker is voorzien van een eigen Topline-dak voor wat meer comfort:

In de jaren 90 kon met ook in het zand- en grindtransport meedoen met een Scania T143 met kipoplegger:

Dit zijn maar een paar van de vele modellen, die Johan inmiddels in de kleuren van zijn fictieve firma door de jaren heen heeft gemaakt.

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.