MODEL van de WEEK

Z-MvdW 01

Sinds enige jaren verzorgt Bennie van Meurs met succes de rubriek “Bennie’s Beursberichten”, waarin in de loop van de jaren al talloze meer en minder fraai verbouwde en gebouwde modellen aan u werden voorgesteld. Volkomen willekeurig is er voor deze aflevering van ‘MODEL  van de WEEK’ een model van een DAF CF rondhouttransporter gekozen, gebouwd door Harm Bos.

Z-MvdW 02

Het model is niet naar een voorbeeld gebouwd, maar zou zeker zo ‘de weg op kunnen’. Basis vormen delen van Herpa, aangevuld met wat klein spul uit de rommelbak. Erg mooi is dat de lading rondhout ook goed gezekerd is.

Z-MvdW 03

Fotografie: Bennie van Meurs (klik op de foto’s voor een grotere weergave)

0 gedachten over “MODEL van de WEEK

 • De aanhangwagen is op zeer slechte wijze geladen daar aan kan je zien dat hij treinmachinst is en geen chauffeur.

  Het opschrift van rondhout had ik liever in de midden van de kanbine gezien,staat veel netter.het nummer is altijd op een andere lokatie te plaatsen. Het spijt me Harm maar het lijkt nergens op

 • @ajrs, hoe zou u het doen? We zien graag uw modellen of foto’s tegemoet.
  Graag uw bijdragen ondertekenen en iedereen een beetje in zijn waarde laten.
  Groet,
  Jurgen

 • Het is jammer dat bij jullie geen kommentaar gegeven mag

  worden al is het de waarheid.Nooit geen zweedse bomen

  combinaties gezien? Vraag het eens aan Hans Kuis

 • Ik vind het model wel mooi om te zien.
  Dat de lading wat scheef is geladen maakt niks uit.
  Ook de belettering op de cabine is naar eigen inzicht er op gezet.
  En dat maakt het model juist mooi.
  Je maakt het model zoals je het zelf mooi vind toch?

 • @ajrs, opbouwende kritiek zonder ‘op de man’ te spelen mag zeker op deze site. Uw kritiek is uw mening en zeker niet ‘de waarheid’.
  Ook u dient zich aan het forumreglement te houden, dus graag uw naam onder uw bijdragen vermelden.
  Groet,
  Jurgen

 • Ja beste kijkers,de onderste twee lagen rondhout op de aanhanger hadden eigenlijk dus andersom gemoeten.Ajrs,wie dat ook wezen mag heeft een punt.Maar om nou te zeggen dat het nergens op lijkt gaat mij te ver.Een korte blik in mijn vitrine leert mij dat het model wel degelijk op een DAF CF lijkt….. Modelbouw is ook fantasie!

 • Je hebt helemaal gelijk Harm. Mooie CF en de wijze waarop het hout is geladen doet daar niets aan af.
  Ik ben reuze benieuwd naar het correcte model van ajrs, wie dat ook wezen mag.

 • Jammer, nu komen wij weer terug op een discussie die in het grijze verleden ook al eens is gevoerd. Toen was er een man die gehandicapt was en niet goed de beheersing over zijn spieren bezat. Deze man bouwde ook modellen om naar eigen inzicht. Als hij een streepje op een model verfde dan leek het niet altijd op een streepje. Maar hij deed het wel en hij gooide heel zijn hart en ziel in het bouwen van het model. Tevens had hij een afleiding waar hij het mee naar zijn zin had. En wat gaat er nu boven een gelukkig mens?
  Laat ieder in zijn/haar waarde en geniet van de inzet en ook van het gemaakte model. Ikzelf vind de DAF heel mooi gemaakt en die lading? Als je in Afrika gaat kijken hoe men daar hout op een truck stapelt dan is die DAF er nog kinderspel bij. Harm, petje af voor de CF en ga vooral zo door!!!

  Arie.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.