MODEL van de WEEK

De Scammel Contractor is een icoon uit het vroegere speciaal transportgebeuren in Groot-Brittannië. Cor van Nieuwburg heeft dit model vrijwel geheel in eigenbouw uit kunststof delen opgebouwd, omdat er in 1/87 niks van deze opvallende trekwagen te vinden is. Het voorbeeld bestaat nog steeds:

Cor won met dit model al eens de modelbouwwedstrijd:

Nu was dit maar één van de modellen van bekende Britse speciaal transportbedrijven die door Cor zijn gebouwd. Voor een model van een Nicolas Tractomas had hij ook bij ‘Econofreight’ kunnen kijken, maar hij koos voor een model van “Sunters”.

Op een weer geheel zelfgebouwde onderwagen plaatste hij een cabine van Herpa, indertijd leverde Berliet de cabines voor de Tractomas.

Ook de bekende firma “J.B. Rawcliffe & Sons” werd in model vertegenwoordigd met een MB Actros L 4153 trekwagen, die Cor op basis van een Herpa-model tot in detail werd nagebouwd:

0 gedachten over “MODEL van de WEEK

  • Gelukkig! Er is tegenwoordig wel een (resin) model van de Scammell beschikbaar. Fraaie modellen overigens! Ik moet zeggen… Die Sunters vind ik er beter uitzien dan de Econofreight.

  • De Scammell junior constructor die je in het programma hebt zitten Cor is toch echt een andere dan hier gebouwd is 🙂 . Mooi gebouwde modellen.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.