MODEL van de WEEK

Met de Modelbouwdag in gedachten in het archief een model opgedoken dat op een eerdere Modelbouwdag te bewonderen was: een imposante DAF XF container-LZV gebouwd door Harm Bos

z-model-van-de-week-01

Hoewel het model geen ‘echt’ voorbeeld heeft is het wel een model van een truck die zo kan hebben gereden. De DAF XF motorwagen is van het type FAK wat wil zeggen: een 8×2 met een gestuurde voorloopas en een starre sleepas met dubbellucht. De basis vormt een Herpa-model dat is aangepast met allerlei extra’s, een voor 20-voeters ingekort chassis met een eigenbouw containerframe.

z-model-van-de-week-02

De aanhanger is gebaseerd op een dolly en een gewone containeroplegger van Herpa. De oplegger is na 20-voet doorgezaagd en het voorste deel is voorzien van een as. Ook is daar een schacht ingebouwd en een achterkant inclusief lampen aan gezet. In de schacht past dan weer de stang die op het tweede deel van de oplegger is gezet. Ook bij deze deelbare aanhanger zijn weer tal van extra’s te vinden. De hele LZV is beladen met mooi ‘vervuilde’ containers.

z-model-van-de-week-03

De kleuren en opschriften zijn van het fictieve ‘eigen’ bedrijf van Harm Bos: “Contraboss” (je moet er maar op komen).

z-model-van-de-week-04

(klik op de afbeeldingen voor een grotere weergave)

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.