MODEL van de WEEK

Deze week twee modellen die met elkaar te maken hebben, uiteraard de bouwer en dat is Jos Keja, maar ook dat deze twee modellen zijn gemaakt naar voorbeelden die in vroeger tijden dienst hebben gedaan bij de gemeente Soest en daar woont dan weer niet toevallig de bouwer.

Het eerste model is dat van een DAF A 1600 met een NETAM kolkenzuiger als opbouw:

Z-MvdW 01

Basis voor dit model is het diecastmodel van Holland-Oto, waarvan cabine en chassis zijn gebruikt. De basis voor de opbouw is een tank van SES, maar verder is het allemaal zelfbouw evenals de vele details, die Jos heeft aangebracht.

Z-MvdW 02Z-MvdW 03

Het tweede model is in dezelfde kleurstelling, maar nu een DAF FA1600 veegwagen naar een voorbeeld uit de jaren 70. Op basis van een Herpa chassis is met een cabine van Focus en een naar een FAUN aangepaste opbouw van Wiking dit model ontstaan.

Z-MvdW 04Z-MvdW 05

Bij dit model is het interieur voorzien van rechtse besturing zodat de chauffeur een beetje goed kijk had op de stoepranden. Beide modellen zijn in de Soester kleuren van die tijd uitgevoerd en voorzien van de passende opschriften en waarschuwingsstrepen.

Z-MvdW 06

Foto’s: Bennie van Meurs

Eén gedachte over & ldquo; MODEL van de WEEK & rdquo;

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.