MODEL van de WEEK 43

In het Westland en omstreken is de naam van het Transportbedrijf Velthoven uit Kwintsheul een begrip, de voorvaderen van de huidige eigenaren waren met de firma Tanke uit Poeldijk de grondleggers voor het vervoer van groenten en fruit uit het Westland naar Duitsland.

Rob Dobbe bouwde een tweetal modellen naar vroegere voorbeelden want een MAN F2000 Evo rijdt er zo ver ik weet niet meer bij Velthoven. Velthoven is een grote klant van MAN want het grootste gedeelte van het wagenpark wordt gevormd door dit merk. Hier nog een voorbeeld van een vroegere F2000 combinatie:

Het model dat Rob bouwde is niet helemaal een gewone want deze is naast het reguliere geconditioneerd vervoer ook ingericht voor het vervoer van luchtvracht. Daarvoor moest Rob de beide bakken zelf op de gewenste lengte maken, een langere op de motorwagen en een kortere op de aanhanger. De basis voor dit model wordt gevormd door aangepaste Herpa-delen en verder is het nodige zelf gemaakt waaronder de opschriften:

Natuurlijk waren er bij Velthoven ook wel wat MAN F2000 Evo trekkers met opleggers in gebruik, Rob bouwde er een model van dat goeddeels uit onverandere Herpa delen bestaat:

Hier een mogelijk voorbeeld:

De koelcombinaties vormen bij Velthoven nog steeds het grootste deel van de vloot, zie deze afbeelding van één van de laatste MAN’s, meer info is ook op de website van Transportbedrijf Velthoven te vinden.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.