MODEL van de WEEK

Dit keer één van de modellen die dit jaar op de Spielwarenmesse voor nogal wat verwarring zorgden. Veel mensen die de modellen niet (her)kenden vroegen zich af wat die modellen van de inmiddels ‘oude’ Scania R-serie op de stand van Motorart deden. Ook al omdat dat deel van de stand niet ‘bemand’ was. De verklaring was simpel: die modellen waren daar op verzoek van de Scania Merchandise Shop neergezet door Holland-Oto, die daar ook de eigen 1/87- en 1/50-modellen liet zien. De Scania-shop wilde van deze ‘oude’ modellen af en wellicht zou zich wel een koper melden (het is tenslotte nog steeds een handelsbeurs waar fabrikanten en groot- en detailhandel elkaar treffen, dus wie weet).

Z-MvdW 01Z-MvdW 02 Z-MvdW 03

In 2008 stonden in de shop van Scania ineens een aantal opvallende 1/87-modellen, waarvan dit model nogal opviel omdat het precies een kopie leek van een 1/50-model van Tekno. Het gaat om een Scania R480 Highline trekker met een tanktrailer in Scania-promotie-uitvoering. Die tanktrailer is een getrouwe kopie van de Burg tanktrailer, die echt al heel lang als 1/50-model bij Tekno in het programma zit. Het is wel het enige bekende model in 1/87 van een ‘echte’ Burg. Maar de trekker bleek heel veel onverwacht mooie details te bieden: helemaal diecast en toch een prima functionerende kantelcabine, allemaal apart ingezette lichten, zelfs die hele kleine in de bumper, prima interieur met zelfs Scania opgedrukt op de stoeltjes, etc., etc. Het enige nadeel: de voor die tijd (2008) al belachelijk hoge prijs.

Z-MvdW 04Z-MvdW 05

Scania had die modellen in eigen beheer in China laten maken. En nee, het zijn geen zwart-wit foto’s, dit zijn de originele kleuren van dit model. Een meer gedetailleerde beschrijving, ook van de andere modellen uit die serie, is te vinden in de H0-MODELAUTO BERICHTEN nr. 145.

 

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.