MODEL van de WEEK

Z-MvdW 01

Deze week aandacht voor één van de mooiste modellen van de Volvo F-serie. Tot ieders verrassing, niet in het minst die van Herpa, was dit model een eigen ontwikkeling van Albedo. Een voor die tijd prachtig gedetailleerd model, dat het voorgangersmodel van Herpa volledig in de schaduw zette. Het afgebeelde model is dat met die fraaie kleurenprent, waarmee KLM Cargo indertijd de aandacht trok. De trekker moet kennelijk een auto van Jan de Rijk voorstellen maar dat lijkt niet helemaal gelukt.

Z-MvdW 02

Albedo maakte alle versies van die F-serie, naast de slaapcabine met en zonder spoiler, ook de Globetrotter en Eurotrotter. In eerste instantie zijn die modellen geleverd met Herpa-opleggers:

Z-MvdW 03Z-MvdW 04Z-MvdW 05

Daarna is er relatief kort samenwerking geweest met het net opgerichte Auto Modell Welt (= AMW, nu AWM), die dezelfde vormenbouwer gebruikte. In ieder geval kwamen er modellen met beter passende opleggers, zoals deze:

Z-MvdW 06

Nadat de korte samenwerking met AWM was beëindigd kwam Albedo met eigen opleggers met als kenmerk, dat ze nogal achterover hangen zoals bij dit model met een Eurotrotter trekker:

Z-MvdW 07

De trekkers staan op een goed chassis, maar voor de bakwagens werd later toch weer gebruik gemaakt van chassis van Herpa, jammer wel dat het een oud MB-chassis is met soms ook oudere opbouwen. Hier een paar van de vele ASG-modellen die Albedo heeft gemaakt.

Z-MvdW 08

Eén gedachte over & ldquo; MODEL van de WEEK & rdquo;

  • Dat is zeker nog steeds een mooi model. Zo één heb ik onlangs nog op de A4 zien rijden bij Nieuw-Vennep.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.