MODEL van de WEEK

Z-MvdW 01

Fred van der Horst is de maker van dit model van een Volvo FH in de uitvoering van Visbeen met op de koppelschotel een trailer van Daily Fresh Logistics. Een fraai gemaakt model met tal van extra’s.

Z-MvdW 02

Hij maakte ook nog een Scania in dezelfde samenstelling.

Z-MvdW 03

Natuurlijk zijn er ook fabrieksmodellen gemaakt, maar eerst iets over de achtergrond van Daily Fresh Logistics. Dit bedrijf gevestigd in Maasdijk is in 1998 opgericht door Visbeen en Post-Kogeko in samenwerking toen nog met de Norfolk Line met de bedoeling de dagelijkse verzorging van verse groenten en fruit van de klanten in Groot-Brittanië. En dat doen ze nog steeds al is het zonder de Norfolk Line (nu DFDS).

Z-MvdW 04

WSI heeft er al eens een vrij exclusief promotiemodel voor gemaakt, een zwaar diecast model met een DAF-trekker in speciaal doosje:

Z-MvdW 05Z-MvdW 06

AWM heeft er twee gemaakt: een mooie Volvo FH3 van Rietveld en een Scania van Maliepaard als trekkers voor opleggers van Daily Fresh. Opvallend zijn de verschillen in de opdrukken op de trailers, zo staat op die achter de Rietveld dat het een trailer is van Int-Veen, toen al onderdeel van Visbeen en dat staat er ook op, op die achter de Maliepaard alleen dat het een Visbeen-trailer is. En die zijn weer afwijkend van het model van Fred van der Horst en ook van het WSI-model. Variatie genoeg dus.

Z-MvdW 07

 

 

 

 

 

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.