MODEL van de WEEK

Z-CMC Peterbilt 01

Nog niet eens zo lang geleden besloten een paar Amerikaanse liefhebbers van H0-modellen dat er tijd was voor wat echt exact gedetailleerde modellen in die kleine schaal. Het gekozen materiaal was daarom in eerste messing, dat laat zich fijn bewerken, en vul dat aan met snuifjes diecast, andersoortig metaal en kunststof en het lukt aardig. Dan de boel nog eens perfect in de lak zetten en het ziet er ook nog eens mooi uit. Dat zoiets een flinke prijskaart met zich brengt werd ook gauw duidelijk en dat voorspelde eigenlijk ook dat hier niet veel van te maken kon zijn. De financiële crisis betekende ook het einde van dit liefhebbers-project. Het model van de week is één van de mooie resultaten: de echt schitterende Peterbilt 379 van Classic Mint Collectibles.

Z-CMC Peterbilt 02 Z-CMC Peterbilt 03

In eerste instantie verschenen als 4-assige trekker in wat verschillende kleuren. Mooi was dat er ook een passende Talbert dieplader ontwikkeld werd, al even mooi gedetailleerd en prima geschikt voor de Komatsu graafmachine, die wat later ging volgen.

Z-CMC Peterbilt 04

Als variant verscheen de Peterbilt 379 ook als typische Highway Tractor met Full Sleeper in ook weer een paar verschillende kleuren/kleurcombinaties en in de hier ook afgebeelde uitvoering van “A&R” met de later verschenen en ook al weer prachtige Heil Bulktrailer.

Z-CMC Peterbilt 05Z-CMC Peterbilt 06

De website van Classic Mint Collectibles is nog immer actief, al is het alleen als online archief. Alles wat ze in de tijd hebben gemaakt is daar nog eens te zien: CMC Website.

0 gedachten over “MODEL van de WEEK

  • Inderdaad, zeker het geld waard. Maar je moet het dan wel hebben. Ze zijn zo mooi, dat ik denk dat een aantal mensen er toch een hebben aangeschaft. Al dan niet verantwoord.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.