MODEL van de WEEK

Deze week een model van Aaldert Koster die AWM-modellen van de Scania 3-serie Streamline en huiftrailer uitvoerde in de kleuren van “Boottrans” toen nog uit Beemster; opmerkelijk aan het model is dat het de huifoplegger met achterdeuren van AWM is, die zie je niet zo vaak. Voor de opschriften tekende Francis Vandervelde.

In 2009 maakte AWM zelf nog een model van Boottrans, een R-serie met Walking Floor:

Inmiddels is het opschrift van de firma iets veranderd en had AWM dat toen nog niet gezien:

0 gedachten over “MODEL van de WEEK

  • Ook Herpa maakte ooit een huifoplegger met (niet te openen) achterdeuren. Ook met deze variant is weinig gedaan.
    Toen B&S met modelauto’s stopte zijn enkele opleggers van deze fabrikant nog bij Herpa verschenen. Ook in het programma van B&S bevond zich een huifoplegger met (wel te openen) deuren.
    Maar de ex-B&S opleggers zijn al heel lang uit het Herpa assortiment verdwenen en het zoeken naar B&S modellen op beurzen is gelijk aan het zoeken van een speld in een hooiberg… Wat tegenwoordig ook geldt voor de modellen van Memo. Jammer dat veel modelautofabrikanten van dit kaliber uitgestorven zijn.

  • De oplegger had 2 zeilen, een binnen en een buiten zeil. Er zat een band in, zodat ook losgestort materiaal vervoerd kon worden. Ik ben een keer met de chauffeur meegeweest en hebben losgestorte Uien geladen en naar een groothandel gebracht, de volgende ochtend een lading Uien voor Gotenborg geladen en op de terugweg een vracht hout geladen. Een multifunctionele Oplegger dus.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.