MODEL van de WEEK

Deze week eens aandacht voor een zeldzaam en ook zeldzaam mooi model, want dat mag je het model van de Peterbilt 379 als 4-asser met ‘Day Cab’ wel noemen. Ruim 15 jaar geleden hadden een paar Amerikaanse enthousiastelingen het idee opgevat dat er maar eens echte topmodellen in schaal 1/87 moesten komen. De uiterste grens van maakbaarheid moest worden opgezocht en dat werd dus fabricage vooral in messing want dat bood de gelegenheid heel gedetailleerde onderdelen te kunnen maken. Even een blik op een voorbeeld van de klassiek gelijnde ‘Amerikaan’:

Al met al werd het dus een behoorlijk ingewikkeld productieproces wat natuurlijk een flink prijs tot gevolg had. Maar in zo’n geval geldt zeker: dan heb je ook wat. Let maar eens op de gedetailleerd weergegeven motor:

Een passende oplegger kon niet uitblijven en dus werd ook een al even gedetailleerd model gemaakt van een Talbert ‘Lowboy’ zelfs met werkende ‘Flip Over’ achteras:

De modellen werden verkocht onder de naam Classic Mint Collectibles en van al hun producten is er nog de website als kompleet archief:

Afbeeldingen van Marc Bodewes en Classic Mint

 

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.