MODEL van de WEEK

Z-MvdW 01

Een DAF met silo-oplegger in de uitvoering van ‘Van der Heijden” uit Wahlwiller, diep in Limburg. De reden om dit model eens te laten zien ligt in het woord ‘Danhausen’. Deze modellenzaak in de oude binnenstad van Aken was in de jaren ’70 en ’80 wereldberoemd, je kon er (bijna) alles op modelautogebied vinden en ze verzonden ook toen al over de hele wereld. Je kon er ook heerlijk in de schappen grasduinen en met de medewerkers ‘fachsimpeln’. Eind jaren ’80 stopten de gebr. Lang met de winkel en begon broer Paul het bekende Paul’s Model Art, beter bekend als Minichamps.

Maar goed, Danhausen heeft ook de club in het zadel geholpen door de eerste jaren te adverteren in de H0-Modelauto Berichten. Voor de modelbouwer boden ze naast de welbekende DMC-Decals ook decals onder eigen naam aan (al waren die dan ook door DMC gemaakt).

Één van die decals was dat van “Van der Heijden” en die is op dit model van een DAF 2800 van Kibri met silo-oplegger van Herpa toegepast. De trekker is wat ‘gepimpt’ met Herpa-delen en wat zelfbouw, verder natuurlijk wat schilderwerk.

Z-MvdW 02

De contacten van één van de voormalige medewerkers zorgde daarna wel voor meer modellen in “Van der Heijden”-uitvoering, zoals deze Scania met huiftrailer (bijzonderheid: gelakte en daarna bedrukte spoiler) van Albedo:

Z-MvdW 03Z-MvdW 04

Ook van Albedo: DAF 95 SC met huiftrailer:

Z-MvdW 05

En van AWM vrij recent deze twee:

Z-MvdW 06Z-MvdW 07

 

 

 

Eén gedachte over & ldquo; MODEL van de WEEK & rdquo;

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.