MODEL van de WEEK

Ver voordat Artitec met de prachtige DAF-modellen kwam waren er de kleinseriemodellen van Focus als je eens een model van een oude DAF wilde maken. Flip Makkinga koos het Focus resin kitje om deze DAF A 3000 ‘6-streper’ te maken. Deze tandemassers waren eind jaren 50 prima geschikt voor wat zwaardere lading. Mooi voorbeeld (foto uit het zeer leesbare boek over de 6-strepers van Hans Stoovelaar):

Flip heeft het model zoals gezegd samengesteld uit een Focus-kitje en daar zelf de nodige delen aan toegevoegd inclusief de passende lading stalen balken.

Tegenwoordig zijn er mogelijkheden om oude zwart-wit foto’s (en ook films trouwens) in te kleuren, waardoor die ineens veel meer zeggenkracht krijgen; een prima initiatief van enkele mensen die dat ook met foto’s van DAF’s gedaan hebben; mooi voorbeeld is de foto van deze DAF die in vroeger tijden bij de “Dienst van het IJkwezen” dienst deed:

Eén gedachte over & ldquo; MODEL van de WEEK & rdquo;

  • Soms verbaas ik mij wat ik door de jaren heen gefotografeerd heb. Deze bijvoorbeeld kan ik mij echt niet meer herinneren en ik had het niet aan Flip gekoppeld terwijl ik vaak aan de manier van bouwen kan zeggen van wie de modelauto is…..

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.