MODEL van de WEEK

Het is dit jaar precies 30 jaar geleden dat Albedo het verzamelaarswereldje verblijdde met de aankondiging van modellen van de Scania 1-serie met de frontstuurcabine. Toeval of niet, precies nu trof ik nog wat analoge foto’s van die flink aangepaste Scania. Bij het verschijnen van de eerste modellen was er toch enige teleurstelling naast de vreugde over de fraaie cabine. Die cabine was gezet op het chassis van de DAF van Herpa:

En dat past natuurlijk de echte liefhebber niet, die ging dus direct aan de slag om dat chassis maar eens flink onder handen te nemen. In dit geval was Piet Oversloot de liefhebber die het chassis van de 141 naar voorbeeld aanpaste en daarbij ook de V8 niet vergat:

Tegenwoordig zijn de matrijzen van die Scania weer bij Herpa, wat zo nu en dan nog tot een model van die kant leidt; echter nog steeds op een verkeerd chassis. Daarom nog maar eens een voorbeeldfoto:

 

0 gedachten over “MODEL van de WEEK

  • Mooi aangepast model van Piet Oversloot. De V8 motor werd door Albedo/Herpa standaard gebruikt, ook bij de 110/111 modellen.

  • Daar zit je fout Audy want de Scania V8 past niet standaard onder de cabine .Ze werden geleverd met Iveco / Magirus Deutz motor.

  • Inderdaad orcecis de 8 cilinder motor in mijn Scania 111/140/141 is dezelfde motor als in de Iveco modellen. Dat was mij in al die jaren nog niet opgevallen. Bedankt weer wat geleerd.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.