MODEL van de WEEK

Z-MvdW 01

Eind jaren ’90 verscheen een heuse Kenworth W900B showtruck van het tot dan onbekende modellenmerk SKYLINE. Een vrij getrouwe weergave van een in Duitsland gebruikte showtruck in de uitvoering van de CITIBANK (“7×24 Stunden Banking” om maar duidelijk te maken dat internetbankieren werd aangeprezen).

Het model is speciaal voor SKYLINE gemaakt in China. De trekker heeft wat van het vergelijkbare Herpa-model uit die tijd, maar is toch ook weer heel anders. De relatief korte oplegger lijkt te hoog, maar dat komt door de opgezette randen van het dakterras. Anders dan je bij een in China gemaakte ‘Werbetruck’ zou verwachten is het een kunststofmodel, de gele band op de trekker is wel opgedrukt maar die kleurrijke afbeeldingen op de trailer zijn gewoon stickers.

Volgens het bijgevoegde certificaat zijn er 10.000 van dit model gemaakt, allemaal genummerd. Het model heeft een nummerplaat uit het Duitse Fürth, de buurgemeente van Neurenberg. En jawel, op de doos om de minivitrine staat de uitgever “MOST GmbH” met een postbusnummer in Neurenberg. Navraag leerde indertijd al dat het model een eigen uitgave was van het bedrijf, die de showtrucks leverde, zoals deze voorbeeldfoto uit 1994 al aangeeft:

Z-MvdW 01a

Daarna verscheen nog zo’n model, nu voor “Kampa”:

Z-MvdW 02

met hier ook het (iets andere) voorbeeld:

Z-MvdW 02a

In Neurenberg troffen we het merk één keer op de stand bij Albedo, waarschijnlijk vanwege het model dat van de truck van de “Haribo Promotion-Tour 2000” was gemaakt. Opmerkelijk: de trailer is nu ‘gewoon’ laag evenals bij het ook verschenen model in de uitvoering van “Wernesgrüner”:

Z-MvdW 03

Daarna verschenen nog een keer modellen met wat meer fantasie-opdrukken voor motoren:

Z-MvdW 04

Die modellen verschenen overigens als MOST-Modelle in een wat andere verpakking.

Daarna zijn er geen modellen meer verschenen van MOST, maar het bedrijf is nog immer aktief en bouwt zelfs eigen show- en eventtrucks zoals deze:

Z-MvdW 05

Meer info en achtergrond hier: MOST Mobile

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.