MODEL van de WEEK

In “MODEL van de WEEK” dit keer aandacht voor de twee modellen van de bijzondere Citroën 2CV 4×4 ‘Sahara’. Ja u leest het goed, een ‘Lelijke Eend’ met vierwielaandrijving.

Eind jaren vijftig door Citroën bedacht om wat makkelijker door het rulle zand van de woestijn te kunnen komen. Omdat het kleine motortje het niet aan zou kunnen om alle vier wielen aan te drijven werd gewoon een tweede motor achterin gezet. Geen probleem.

Van die opmerkelijke 2CV zijn er twee diecastmodellen verschenen want bij zowel Norev als bij Atlas in de verzamelserie “L’Age d’Or des Voitures Françaises” met modellen van UH/HighSpeed verscheen die 4×4. Hier de set van Atlas zoals die verkrijgbaar was (en zo hier en daar nog is):

En hier het model van Norev dat naast een beige ook in een mooie ‘vert foncé’ uitvoering verkrijgbaar is/was; een model dat overigens stamt uit de proefserie die Norev voor Atlas maakte zonder dat daar een vervolg op kwam:

Als je die modellen van Norev (links) en Atlas (rechts dus) naast elkaar zet zie je dat er best wel veel verschillen in de modellen zitten. Beide diecast natuurlijk maar toch met wel in het oog springende verschillen. Bekijkt u het zelf.

Het modelletje van UH/HighSpeed maakt de beste indruk, wellicht één van de redenen waarom Atlas voor UH/HighSpeed als fabrikant voor de verzamelserie heeft gekozen. Er zit wel een flinke brok ironie in het feit dat Norev nu die vroegere modellen van Atlas als Norev-modellen kan uitbrengen.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.