Laatste Land Rover (Defender) geproduceerd

Vrijdag 29 januari 2016 is de laatste Land Rover Defender van de band gerold in Engeland. Na 68 jaar is er een einde gekomen aan de productie van dit type Land Rover. In de basis is het laatste exemplaar nog hetzelfde als het eerste in 1948. Op 30 april 1948 werd de eerste versie, Land Rover Series 1, aan het publiek gepresenteerd op de AutoRAI. Pas sinds 1991 heeft dit oermodel de naam ‘Defender’ opgeplakt gekregen. Van dit robuuste model zijn meer dan 2 miljoen exemplaren gebouwd volgens een bericht van fd.nl. Op de site van AutoWeek staat een bericht met diverse foto’s van de (laatste) 1:1-uitvoeringen.

Deze Land Rover is ontworpen voor het gebruik door boeren. Mijn eigen herinnering aan dit type gaat terug naar de tijd dat ik als jong jochie samen met mijn vader mee mocht met een jachtopziener, voor een in mijn ogen, een doldrieste rit(ten) door de bossen van de Veluwe. Nieuw worden ze dan niet meer geproduceerd, maar voorlopig zullen ze nog wel rond blijven rijden.

Gelukkig hebben we de HO-modellen nog! Zelf heb ik er een in mijn bezit, namelijk deze groene Defender van Busch.

20160130_uitsnede

Verder lezen en plaatjes kijken:

PS. in overleg met Jan Scholten heb ik dit keer een berichtje geschreven, omdat we beide vonden dat we hieraan aandacht moesten besteden en Jan niet in de gelegenheid was.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.