Korte berichten wk 25, vrijdag 21 juni

Op de website van onze Amerikaanse broederclub www.1-87vehicles.org staan met grote regelmaat omgebouwde modellen in hun fotogalerie. Zeer de moeite waard. Hier een fraaie uit galerie nr. 570:

WK 25 87vehicles.org

In dat verband is het een mooi moment om te vermelden dat Tonkin Replicas een nieuwe Europese afdeling heeft opgericht: Tonkin Replicas Europe BV. De mensen die deze afdeling ‘bevolken’ zijn geen onbekenden want tot voor kort medewerkers van WSI, die zeer goed op de hoogte zijn van de modellenwereld. Dat belooft in ieder geval dat Tonkin-modellen, ook die in H0 zoals de aangekondigde nieuwe Caterpillar-modellen, hier gemakkelijker verkrijgbaar zullen zijn. We zullen ongetwijfeld nog wel meer horen.

Brekina heeft de ‘restauratie’set van de VW t1 in de handel gebracht. Bijzonder is dat daarbij een USB-stick zit met het overzicht van alle VW Transporter-modellen, die zijn verschenen:

wk 25 brekina

Bij de vanouds bekende vakhandel Modell Center Hünerbein in Aken zijn ook wat aardige ‘Sondermodelle’ te vinden, waaronder deze twee “Schenker”-modellen van Brekina:

wk 25 brekina 2

Meer info: www.huenerbein.de

Al vaker is hier gewezen op de spoorwagons met daarop heel aardige automodellen van Roco en Fleischmann. Van Fleischmann is er nu één met een leuke Opel bestelwagen met Fleischmann opschrift. Van Roco is een wagon met twee leuke modellen van de Koninklijke Marechaussee:

wk 25 fl-roco

Ook kun je de mooie trailers van Roco in verschillende uitvoeringen in combinatie met een spoorwagon vinden, zoals deze twee bijvoorbeeld:

wk 25 fl-roco 2

Ook toevallig, worden er juist nu al weer wat meer door Roco aangekondigd, zoals deze:

WK 25 roco 1 WK 25 roco 2

Info:   www.fleischmann.de, www.roco.cc

Bij Herpa een nieuw model in de eXtra-serie:

wk 25 herpa

Op 6 juli a.s. is er bij Herpa de open deur-dag:

WK 25 Herpa TDOT

Info: www.herpa.de

 

Het Franse SAI grijpt de 100e Tour de France aan om de modelletjes van wielrenners en begeleidende voertuigen nog eens onder de aandacht te brengen:

WK 25 SAI 1 WK 25 SAI 2

 

0 gedachten over “Korte berichten wk 25, vrijdag 21 juni

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.