Korte berichten week 46, aangevuld zaterdag met o.a. bus ‘Hermes’

Exclusief voor de Benelux heeft De Kleine Benelux b.v. een MAN Lion’s City door Rietze laten produceren in de kleuren van Hermes! Het model wordt volgende week aan de NL-handel geleverd.

WK 46 Hermes

Info: www.dekleinemeppel.nl

In zeer kleine oplage te vinden bij Modelbouw Centrum Hilversum:

WK 46 MCH

Info:  http://mchminiatuurnieuws.punt.nl/

Deze week is de Agritechnica in Hannover. Anders dan bij de 1/32-modellen is er niet zo veel 1/87-nieuws te melden. De meeste modellen zijn er van Wiking met echt nieuws als de al aangekondigde Claas Lexion 780 TT maaidorser en de nieuwe Fendt Katana 65 hakselaar en als varianten de ‘eigen’ Lanz als Poolse Ursus en bij Fendt de 936 Vario tractor in het gemeente-oranje. De Horsch van Schuco hebben we al gemeld evenals de Case IH 1660 Axial Flow maaidorser van UH (die ook verkrijgbaar is in de eigen internetshop van Case IH: www.caseihshop.com). Verderop wat foto’s.

Echt nieuw is de nieuwe Unimog van U430 van Busch, die in een paar uitvoering aan MB is geleverd. De eerste modellen hebben verchroomde velgen, wat goed mogelijk met de introductie van MB te maken had, want daarbij zaten er ook met verchroomde velgen. In ieder geval is er op de Agritechnica nu ook in in het groen met ‘gewone’ zwarte velgen zoals op de voorbeeldfoto.

WK 46 Busch Unimog

Erg leuk is het model met het volledig beweegbare Mulag bermenmaaiwerk:

WK 46 Busch Unimog oranjeWK 46 Busch Unimog Mulag

WK 46 Busch Unimog 2

WK-46-Wiking-Agri

WK 46 Wiking Claas WK 46 Wiking Fendt Katana

WK-46-Schuco Horsch

WK 46 Schuco Horsch

wK 46 UH Case

Twee modellen van AWM:

WK 46 AWM

Er is in China een vierde set van 4D Models opgedoken, nu een set van acht modellen van ‘stretch’-limousines zoals bij regeringsleiders wel gebruikt zijn. Een lengte van 7,3 cm komt overeen met ruim 8 meter in werkelijheid dus het lijkt dat die modellen aardig in de buurt van 1/87 zijn. Apart zijn ze zeker!

WK 46 4D Models WK 46 4d Models 2

Nog wat duidelijker afbeeldingen (let op de leuke spelling bij de Rolls Royce!):

WK 46 4D Models nw 1 WK 46 4D Models nw 2WK 46 4D Models nw 3 WK 46 4D Models nw 4

Nieuw van BUB set “60 jaar Bulli”:

WK 46 BUB

Nu te bestellen bij Arsenal M zijn de MB Zetros en de Unimog 416 in verschillende uitvoeringen:

WK 46 Arsenal M Zetros WK 46 Arsenal Unimog 416

Voor meer info www.arsenalm.de

De DAF 2600 in de uitvoering van “J. van Reenen” van Brekina is nu ook in de handel en zoals al werd opgemerkt zit er inderdaad wat kleurverschil tussen trekker en oplegger.

WK 46 DAF Van Reenen

Leuke Texaco-set aangekondigd door SAI:

WK 46 SAI

Leuk winterdiorama van Classic Metal Works:

WK 46 CMW dio

http://classicmetalworks.com

 

 

0 gedachten over “Korte berichten week 46, aangevuld zaterdag met o.a. bus ‘Hermes’

 • Ondanks het wat kleine aanbod in 1:87 ben ik erg blij met deze modellen.
  Ik kan weer ergens naar uit kijken, wanneer de modellen als seriemodellen in de winkel liggen.
  Bennie.

 • Sorry Jan, ben het met Bennie eens! Ik ben blij met nieuwe landbouwmodellen. Zeker drie modellen spreken mij (op de schaarse foto’s) op het eerste gezicht aan. We kunnen er een quizje van maken, welke drie modellen zouden dat zijn? 😉
  Groet,
  Jurgen

 • Hoezo, sorry? Er staat toch niet dat ik niet blij ben met de modellen? Ik constateer alleen dat er relatief weinig te melden valt en dat is wel eens anders geweest.

 • Als de 4D- modellen inderdaad 1:87 zijn, dan is de kwaliteit veel hoger dan de vorige series (daarvan ging de kwaliteit steeds achteruit). Bovendien was de serie met motoren geen 1:87).

 • Vertaald van de site van de producent of de verdeler (op één van de foto’s is een toonbankdoos te zien, waarop inderdaad “1:87” staat!):

  MM-0575-2 # 4D gemonteerd wielbasis is naar aanleiding van de “MM-0575 # 4D Montage Cars” , de komende “4D geassembleerde auto’s” New – Extended Edition. Originele auto 1:87 schaal te creëren, uit te werken, baanbrekende structurele beperking , het succesvol kan eerste vier worden geopend en gesloten , met het schilderij proces , waardoor het zeer verminderd, verfijnd, simulatie, koplampen, grille, ramen, dakramen, behoud windscherm, spiegels, deurgrepen, chassis, wielen wielen, banden, stuurwiel, stoelen, versnellingspook, voertuig stroom lijnen , hebben allemaal op dit moment. Gebruik van grondstoffen de productie, assemblage met anastomose glad.
  “Extended Cars”
  Alle acht modellen”

  http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.66.r0pgix&id=35678545410

 • MArc B, je wel bekend, heef eens besteld. Kitjes zijn niet duur, maar de porto is extreem hoog. Op Ebay zijn de modellen te vinden.

 • Vond inderdaad op MO87 een link. kitjes samen (als ik het goed begrijp) maar $8,09 en de verzendkosten $38,90. En dan weet je niet zeker of het klopt. Ik weet nog niet of ik voor dat bedrag de gok waag.

 • Die kitjes zien er alle erg leuk uit!!!
  Mijn voorkeur/interesse gaan uit na de doosjes: 003 en 008.
  Remko

 • Mogelijk heb ik een aanbieder gevonden, die ze gaat bestellen. Richtprijs zal €5,-/stuk zijn. Zijn vraag is hoeveel mensen deze modellen willen bestellen (via pb).

 • Ik heb interesse in een paar 4D modellen, maar weet verder totaal niet hoe dat met pd via sitebeheer en messages werkt.
  Remko

 • #Rekmo:
  Als je ingelogd bent staat er onder Gebruikersinformatie Sitebeheer (als je niet ingelogd bent staat daar Registreren).
  Je drukt daarna op Messages en met Send kan je een bericht versturen (er staat een hele lijst met sitegebruikers). Je kunt zo (e-mail)adressen en telefoonnummers uitwisselen, zonder dat ze openbaar worden.

 • Frank,
  Heb het een paar keer geprobeerd, weet niet of je al een pb bericht van mij ontvangen hebt, zo niet dan stop ik daar gewoon mee, want het lukt mij gewoon niet. Want this allemaal Engels ofzo, en kom daar gewoon niet uit!

 • Vandaag zowel de Fendt Katana als de Horsch Leeb zien staan in Zwolle (Landbouwminiaturenbeurs L.C.N.) in respectievelijk een Fendt en een Horsch-verpakking (dus waarschijnlijk rechtstreeks vanaf de Agritechnica). De modellen zagen er zo te zien (in de verpakking) goed uit. Heb vooral bij de Horsch lang en meerdere keren getwijfeld….. maar toch maar in Zwolle laten staan (hoop niet dat ik hier spijt van krijg).

 • Remko, als het goed is is het hele privéberichten systeem nu in het Nederlands. Hopelijk kun je hier wel mee uit de voeten.

 • Jammer weer dat op een model uit 1962 “B.V.” staat. (van Reenen)
  Pas vanaf 29 juni 1971 is het mogelijk een besloten vennootschap in Nederland op te richten…

 • Hallo Dickje,
  Enkele comments eerder roept @Frank belangstellenden op om een privebericht aan hem te sturen als je interesse hebt.
  Groet,
  Jurgen

 • Blijkbaar kan je per model bestellen, als je maar aan volle dozen komt. Volgens google translate.
  Maar nu is het ook in China weekend, dan werkt een leverancier daar ook niet.

 • Nu is de hele set te vinden op ebay voor een kleine prijsje, verkopersnaam is forest wang, de shop is Wong’s Shop. Hij heeft er al ettelijke verkocht.

 • Ik zie nu weer een aantal 4D-limousines te koop op Marktplaats.
  “Zoek op: “leuke limousines (bouwpakket) H0”

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.