Korte berichten week 28 / MODEL van de WEEK

Leuk Wiking-model in de Bahnshop:

WK 28 - 01 Wiking Bahnshop

En ook nog ééntje bij het Sammler-Kontor:

WK 28 - 02 Wiking Sammler-Kontor

De MB Unimog U5023 van Busch is er ook in de MB Collection:

WK 28 - 03 Busch MB Collection

En weer meer MAN-modellen van Herpa in de MAN Shop, allemaal vanwege het 100-jarige bestaan:

WK 28 - 04 Herpa MAN shop

Bij Herpa in de Markenshop dit eXtra-model:

WK 28 - 05 Herpa Xtra

Deze Renault Premium is nog bij ebay te vinden:

WK 28 - 06 Eligor Premium

Maar toch klopt dit model niet. Er rijden in Frankrijk (en daarbuiten) wel meer trucks met het opschrift van deze online-bevrachtingsbeurs, dus er kan best een trekker van de firma Heppner met zo’n trailer zijn, maar wat niet kan dat die in een doosje van STG verpakt zijn. Dit lijkt een voorbeeld van een samengesteld model: de trekker komt van het promotiemodel dat al eens voor Heppner is gemaakt, de oplegger van het bekende Renault T-model en het doosje van de (overigens best mooie) Volvo FH4 die voor STG is gemaakt. Zo kan het in China dus ook ….. Overigens: Éligor geeft niet ’thuis’ als je om info over de modellen vraagt en dat geldt ook voor het modelletje van de Eurocargo van AstreCity (Frans distributiebedrijf):

WK 28 - 07 Eligor EuroCargo

Ook Chinees en volgens opschrift in 1/87:

WK 28 - 08 Chinees gravertje 1WK 28 - 09 Chinees gravertje 2WK 28 - 10 Chinees gradertjeWK 28 - 11 Chinees gradertje 2

 

MODEL van de WEEK

Vakantietijd en dat is voor veel mensen reden er op uit te trekken. Als je dat een beetje in stijl wilt doen is een luxe-camper voor de meeste mensen een droom. In model zorgde Road Champs zo’n 20 jaar geleden voor een heel redelijk diecastmodel van de Winnebago Chieftain, een RV c.q. Motorhome (zoals ze dat in de States noemen) van een behoorlijk formaat. Juist dat formaat maakt dat mensen de schaal van het model veelal groter aangeven dan het model werkelijk is; vaak wordt 1/64 genoemd maar het model is toch echt bijna H0, ergens tussen 1/80 en 1/85 afhankelijk van waar je meet. Er zijn zover mij bekend twee uitvoeringen geweest, alleen verschillend qua kleur en striping. Met wat andere wielen en zo hier en daar wat extra likjes verf is er een mooi model van te maken. “Happy Holidays” dus dan maar.

WK 28 - 12 Chieftain 0WK 28 - 13 Chieftain 1WK 28 - 14 Chieftain 2

 

0 gedachten over “Korte berichten week 28 / MODEL van de WEEK

  • @JanS en anderen: op Facebook gaf @Frank (Schneider) onderstaande reactie en deze wil ik graag met jullie delen:
    “Prachtige camper. Hele leuke rubriek trouwens ‘Model van de week’.”

  • Ik kan mij herinneren dat er een Duitse website was (is) waar je bouwplaten van caravans in 1:87 kon downloaden en uitprinten. Sommige waren gratis, andere tegen betaling. De beheerder van deze site maakte reclame via de website van MO87.

  • Er waren van Roadchamps ook een paar bussen o.a deze Eagle Coach:

    en dan nog een stads- en een schoolbus en een brandweerwagen. Alle naar amerikaans voorbeeld. Ik heb ze alle later weer uit mijn 1:87 verzameling gehaald, omdat ik twijfels heb over de juiste schaal.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.