Korte berichten week 22 / Model van de Week

NPE Modellbau heeft vier onderling verschillende versies van de DeLorean uit de films uitgebracht:

WK 22 01-NPE

Info: www.npe-modellbau.de

Afbeelding van twee nieuwe projecten van Otero Scale Models: Pegaso Z404 Seiza en de ‘oude’ 1028-serie

WK 22 02-Otero

Info: Otero op facebook

In Amerika in de handel van Classic Metal Works:

WK 22 03-CMW 1WK 22 04-CMW 2

Info: http://classicmetalworks.com/

Mooi nieuwtje van SDV: Tatra 813 met kraanopbouw

WK 22 05-SDV Tatra kraan

Info: SDV op facebook

Één van de nieuwtjes bij Truckline87: 6-assige coiloplegger als kit

WK 22 06-Truckline

Info: www.truckline87.de

Verschenen van Brekina:

WK 22 07-Brekina

Opmerkelijk nieuws van Rietze: de Iveco racetruck exclusief voor het Team Schwaben Truck-RacingWK 22 08-Rietze Iveco racetruck

Info: www.rietze.de

Dit zijn de “Sondermodelle” van Wiking voor de Interschutz tentoonstelling die vanaf 8 juni wordt gehouden:

WK 22 09-Wiking Interschutz

Info: www.wiking.de

NB. Ook van Herpa en Rietze zijn “Sondermodelle” aangekondigd.

Webmaster Jurgen wees me op een afdeling van Shapeways met een paar honderd H0-modellen. Dat zijn voornamelijk volgegoten modellen (in een soort zacht wit nylon) naar Amerikaanse voorbeelden. Het oogt echt wel goed, maar het is te veel om op te noemen, daarom maar een paar afbeeldingen. Overigens wemelt het van de 3D-prints in ook andere materialen van werkelijk allerlei voertuigen. Hier een kleine impressie:

WK 22 Shapeways 1WK 22 Shapeways 2WK 22 Shapeways 3

Deze komen uit de ‘shop’ van designer ‘rapidpro’, hieronder nog een paar andere in ook ander materiaal:

WK 22 Shapeways 4

Meer is te vinden bij www.shapeways.com

MODEL VAN DE WEEK

Dit keer heb ik een foto opgediept uit het archief van de BERICHTEN en wel uit nr. 14 van februari 1989 (overigens het eerste nummer op het A4-formaat). De ons welbekende firma De Kleine uit Meppel was toen al flink actief met modellen naar Nederlandse voorbeelden en toen net verschenen was dit model van de DAF van de firma Mastenbroek uit Meppel met een 20-voets container van Bell; uiteraard beide in de opvallende kleuren van Bell containers.

WK 22 10-MvdW

 

0 gedachten over “Korte berichten week 22 / Model van de Week

 • Rapidpro is dezelfde persoon als Jahn 3D van gekleurde 3D modellen. Ik vind het jammer dat hij alleen White and Strong (WSF) materiaal aanbiedt en geen FUD of ultra FUD. WSF is naar mijn mening niet geschikt voor 1:87 auto’s.

 • Ze zien er wel een stuk strakker uit dan de modellen van Jahn 3D. Wat is er mis met WSF Marc? Ik ken dat materiaal niet. Slecht bewerkbaar, verf hecht niet?

 • ik ben tot op heden nog geen 3D geprinte modellen tegengekomen met doorzichtige ramen…

  is dat technisch mogelijk ?

 • Zo jammer weer dit. Dat dat 3D zo gepromoot wordt ten koste van de resin gegoten modellen. En er is zo veel. JMK; United Collectors; DS-Design; BS-Design; 87RPM en nog veel meer. Over het algemeen een veel betere kwaliteit dan wat 3D momenteel nog kan leveren.

 • @Frank, WSF is net grof schuurpapier. En als er dan fijne hoekjes ed in een kap zitten schuur je die zo weg.
  @Erik-Jan, met FUD cq Ultra FUD zou je wellicht raampjes kunnen printen, maar het is niet helder als verpakkingsmateriaal. Je weet niet hoe het in de printer komt te liggen, krijg je ribbels of een vlak. En of het op termijn ook helder blijft? Bij de productie wordt was gebruikt. Is geel achtig. Ik heb hier FUD spullen liggen waar ik dat destijds niet direct van afgehaald heb en nu zijn ze geel achtig. Wellicht alsnog afwassen en is het weer transparant. Maar raampjes is nog niet het grootste probleem. Die kan je nog uit verpakkingsmateriaal knippen.
  @Cor, niet zo mopperen 🙂 Je genoemde merken hebben veel mooi spul maar zijn moeilijk verkrijgbaar (en vaak maar tijdelijk) en ze hebben niet alle modellen die via bv shapeways te koop zijn.
  Die modellen van Jahn 3D zijn volgens een forumlid op mo87 ook niet altijd helemaal goed op schaal, soms iets te lang, soms iets te breed.

 • Marc, ik blijf de kat nog even uit de boom kijken qua 3D printen 😉

  Maar gelet op de snelheid van de techniekontwikkelingen heeft het wel de toekomst !

 • Wat de ‘oude’ 1028-serie wordt genoemd is de Cabina Cuadrada en is zeker niet nieuw. Minstens al een half jaar, zo niet langer, leverbaar. Overigens is dezelfde cabine, met dezelfde detaillering ook los te koop van 87RPM.

 • Erik-Jan, soms wordt voor resin modellen wel uitgegaan van een 3D model. Ook 87RPM heeft een paar 3D modellen in voorbereiding. Dat resultaat wordt dan verder ontwikkeld tot een kwalitatief aanvaardbaar resin model. Misschien ten overvloede: De modellen van 87RPM zijn niet “slechts een korte tijd leverbaar”. Momenteel zijn er ruim 100 verschillende modellen leverbaar en dat aantal groeit alleen maar.

 • vooralsnog koop ik alleen ‘confectie’ (Herpa, Brekina, Busch, de betere Schuco en Siku modellen e.d.) , zeg maar het kant-en-klaar spul…. 😉

 • Voor de liefhebbers van de BTTF DeLorean in ongemotoriseerde rail uitvoering. Op verzoek zijn deze mondjesmaat te leveren. Ze komen niet standaard in het assortiment. Wel de gemotoriseerde uitvoering.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.