KORTE BERICHTEN 2021-34 (1 NL-model) – aangevuld 2

We beginnen met een persbericht van Busch, dit keer geen nieuw model, maar een eigenaarswissel. De firma Busch GmbH & Co. KG uit Viernheim heeft met de MEG Modelleisenbahn Gesellschaft mbH namelijk een nieuwe meerderheidsaandeelhouder/eigenaar gevonden. Tot deze bedrijvengroep behoren reeds Lenz Elektronik GmbH en de specialist in modelspooraccessoires Silhouette Modellbau GmbH. Samen zullen deze drie bedrijven de toekomst vormgeven en elkaar stimuleren. Voorlopig blijft het management van Busch onder leiding van de huidige directeur Jörg Vallen.
Mooi dat een in de modelbouw geïnteresseerde firma een meerderheidsbelang neemt in Busch.
Mocht u een kort overzicht willen van enkele belangrijke stadia in de geschiedenis van de firma Busch van de oprichting tot op heden, dan verwijzen we u naar het Duitse of Engelstalige persbericht: http://www.busch-model.com/download/presseinfo_210614.pdf.

 

SpoorObjecten kondigt versie nummer 3 aan van de ijzeren hond. Na het maken van de Melkwagen en de Bakkerswagen, zal ook de Groentewagen binnenkort te bestellen zijn bij Modeltreinexpress.

(foto: Facebookpagina SpoorObjecten)

 

Bij Modell Center Hünerbein is een speciale uitgave van de Brekina VW T1b stationwagen van de ‘Mayersche Buchhandlung’ uit Aken. Het model en het origineel van deze bus heten beide “Anton”. Het origineel is op de Facebookpagina van Mayersche Buchhandlung te zien.

(foto: Facebookpagina Modell Center Hünerbein)

Ook  Schuco komt met een nieuwe (kleur)variatie op de Volkswagen T1c camper met het klapdak omhoog; tijd voor vakantie!

 

Lechtoys kondigt de Wiking-edities nr. 57 en 58 als ‘Sondermodelle’ aan: Vorkheftrucks gemaakt van oude Wiking-mallen voor douane en grenspolitie, elk met 5 bedrukte stapelbakken. De modellen worden in augustus geleverd.

(foto: website Lechtoys.de)

 

Austrian Car Collection heeft in opdracht van en samenwerking met de Oostenrijkse omroep ORF een ORF-voertuig uit de jaren 60 als 1:87 schaalmodel omgezet in een eenmalige beperkte oplage van 500 stuks: VW T1-bus “ORF-Fernsehen”. Deze is door Brekina gemaakt volgens originele afbeeldingen.

(foto: www.austrianmodelcars.com)

 

Max-Model uit Italië heeft een set decals uitgebracht om een Volvo FH met oplegger om te bouwen naar een combinatie van AIA.

(foto: Facebookpagina Max-Models)

 

Donostren Modelismo maakt melding dat zij een nieuw model hebben gemaakt van de Mercedes-Benz Unimog van de U.V.R. (Surveillance and Rescue Unit) van de Ertzaintza, een autonoom politiekorps in Baskenland. Het is op basis van het Busch model.

(Foto: DonostrenModelismo)

 

Van Wiking kwam het bericht dat zij onder artikelnr. 087067 een variant uitbrengen van de Unimog 411 in de uitvoering met de ossenkop op de motorkap en het opschrift:  “Glück Auf”, een verwijzing naar de groet van de mijnwerkers als zij weer ongedeerd  boven de grond kwamen. Dit werkpaard was actief in de na-oorlogse kolendistributie vanaf de stations.

(Foto: Wiking)

 

Der Kleine Wikingladen komt met nummer 11 van een speciale reeks met de MAN 26.230 takelwagen.

 

In de webshop van de Tsjechische trekkerfabrikant Zetor zijn resinkitjes verkrijgbaar van verschillende modellen:
888.501.203 Zetor Crystal 12011
888.501.204 Zetor UR I 4×4 (afgebeeld)
888.501.205 Zetor 25A
888.501.206 Zetor 25A half-track
888.501.207 Zetor Super P

(Foto: Zetor e-shop)

 

DS-Design brengt toebehoren en decals uit om de Liebherr LTM 1045/1 telescoopkraan of andere kranen te kunnen verfraaien onder resp. artikelnr. 550132 en 990237.
In het Duits noemen ze dat ‘supern’.

 

(Foto: DS-Design)

 

Van de hand van NaRoMi-Modellbau komt er een zeer fijn uitgevoerde, geëtste, 4-velds eg met een werkbreedte van 5 meter.

(Foto: NaRoMi-Modellbau)

Finmilmodels, hoofdzakelijk een producent van militaire modellen in andere schalen, brengt nu een kit uit van de Sisu M-138 uit, een robuuste Finse vrachtwagen met nog een echte vierkante cabine. De eerste gietboom is al gereed en de 2de voor de 6 verschillende uitvoeringen is in ontwikkeling, zo maken ze bekend. In hun post van 6 juni staan de verschillende uitvoeringen. We tonen de bomentransportversie.
Waarom nu opeens onze schaal?  We citeren: “Reason for scale 1/87 is that my friends (model railroad guys) asked me to do this so i did”.  Van je vrienden moet je het dus hebben!

(Foto: Finmilmodels)

 

Bij Brekina is nog nieuw de Sachsenring P240, in zwart, donkerrood of in Volkspolizei-uitvoering.

Der Spielzeugschotte kondigt twee  VW Caddy MAXI: BVG Berlin Betriebsaufsicht van Rietze aan:

 

Rietze 52716-1-1

Rietze 52716-2-1

Geen 24 uur van Le Mans dit jaar weer rond de langste dag van het jaar. De reden mag bekend zijn. De nieuwe datum is 21-22 augustus, waardoor de coureurs, net als vorig jaar, langer in het donker moeten rijden. Le Mans auto’s verzamelen en bouwen kan gewoon doorgaan natuurlijk.


Een deel van de collectie Le Mans winnaars van Frank Schneider.

Traditiegetrouw zijn we in afwachting van de winnaar van vorig jaar, een Toyota TS050 Hybrid van het Gazoo Racing Team, die Spark Models waarschijnlijk wel uit gaat brengen eerdaags. Een aankondiging is nog niet gezien. Het artikelnummer zal 87LM20 worden (1:87 – Le Mans winner – 2020):

(Naschrift redaktie: het model is inmiddels in ontwikkeling, evenals 87LM75; de winnaar van 1975 – stand 27-8-2021).

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.