KORTE BERICHTEN 2024-22 (6 NL-modellen)

Deze week iets later de Korte Berichten door drukte, vakantie en Minitruck in Houten. Met nieuws van DarkWolf 3D Models, Elbe Modell, Holland Oto, Micro Miners, Minichamps, MMH Modelbau, Modellbahn Union, Modell-Car Zenker, Panzerfux.de, PTS Modelbau Service Switserland, Rapido Trains, Rietze, Tekno, Valleitrein en WSI.

DarkWolf 3D Models (Billy Stuart) laat een model zien van de 2014 Ford F-150 Crew Cab (foto Billy Stuart).

 

Diecast Masters laten op Facebook hun nieuwste model van een Caterpillar 395 zien met als extra verschillende accessoires (foto Diecast Masters).

 

Elbe Modell heeft passend bij de Herpa containertruck een aanhanger gemaakt die nu verkrijgbaar is (foto’s Elbe Modell).

In de nieuwsbrief alvast een vooraankondiging van nieuwe containeraanhangers.

 

Holland Oto laat weten dat er een model van de VDL Citea LLE van EBS op de concessie IJssel-Vecht onder de naam RRReis op lijn 147 naar Dronten beschikbaar is (foto Holland Oto).

 

Micro Miners laat weten dat het bouwpakket van de RS03 Aktivist klaar is en besteld kan worden (foto’s Micro Miners).


RS03 Aktivist

Als voorproefje alvast de aankondiging van een dieselheftruck DFG 2533 van Balkancar uit 1995

 

Minchamps laat op Facebook weten dat er een 3D geprint model van de Alfa Romeo GTA 1300 Junior beschikbaar is in diverse schalen waaronder 1/87 (foto’s Minichamps.de).

Ook de ISU 122 is (al in kleur) beschikbaar.

Ook in kleur, de Leopard 2A6

Panzkampfwagen VI Tiger I – geschilderd

Panzkampfwagen VI Tiger I – ongeschilderd

Porsche 911 (992) – Carrera 4S – 2019

VOLVO 240 GL – 1986

 

 

MMH Modelbau brengt nieuwe decals uit voor civiele voertuigen van de Deutsche Bundeswehr en ook kunnen er MAN-trucks worden verfraaid (foto MMH Modellbau).

 

Modellbahn Union laat deze week een heleboel nieuwe leuke accessoires zien, maar ook een 1,6 tons heftruck met beweegbare vorken (foto’s Modellbahn Union).

Ook grappig, een springkussen en een cementmolen.

 

Modell-Car Zenker heeft bij Brekina de Skoda 9Tr Oberleitungsbus VEB Nahverkehr Zwickau Wagen 312 in een oplage van 300 stuks laten maken (foto Modell-Car Zenker).

 

Panzerfux.de  stelt een aantal nieuwe modellen voor van de Boxer A1 (foto’s Panzerfux.de).

De Boxer met rupsbanden en geschutskoepel, beide zijn ook los te verkrijgen.

Daarnaast de Boxer 8×8 en de Boxer Heavy JFST (Joint Fire Support Team).

1/87 C-RAM Iron Dome. Optioneel als Special Edition voor shot display, incl. Lfk extra onderdelen led en kabel.

 

PTS Modellbau Service Switzerland laat de eerste foto’s zien van een nieuwe 40ft. en een 53 ft. flatbed trailer (foto’s Pitsch Allneider).

40ft.

53 ft.

 

Rapido trains kondigt aan dat er een model komt van de The New Look Bus ofwel The Fishbowl. Tussen 1959 en 1986 zijn er bijna 45000 modellen van gebouwd. De modellen zijn nu voor te bestellen en komen er in 43 varianten. Er komen modellen van zowel de tweede als vierde generatie. Zowel met enkele als dubbele achterdeuren. Door middel van een niet bijgeleverde stroombron kan de verlichting branden. Daarnaast is de vooras bestuurbaar. De bussen kunnen tot 21 juni voorbesteld worden (afbeeldingen/foto’s Rapido trains).

Een model naar voorbeeld van Chicago

En eentje uit New York

Een voorbeeld van de dubbele achterdeuren uit Toronto.

Daarnaast zijn er trailers beschikbaar van Wilson’s en Reimer.

 

Een groot aantal modellen van Rietze worden komende week uitgeleverd meldt de firma De Kleine Benelux ons, een apart bericht volgt snel maar deze onthouden we u niet (foto via De Kleine Benelux).

Mercedes-Benz Citaro G 15 meter R-Net

 

Tekno geeft de mogelijkheid om alvast een model van een Scania NGS met tautliner te reserveren (tekening Tekno).

 

Valleitrein komt met drie varianten van de VDL Ambassador, het zijn geen nieuwe wagennummers maar door middel van decals krijgen de miniaturen een andere bestemming (foto Valleitrein).

Holland Oto 8-1256/47 VDL Ambassador Arriva Rivierenland bestemming 47 Geldermalsen Station, busnummer: 8405, kenteken: BX-TL-47
Holland Oto 8-1256/999 VDL Ambassador Arriva Rivierenland lijnfilm: 999 Sorry, buiten dienst, busnummer: 8415, kenteken: BX-TR-63
Holland Oto 8-1256/73 VDL Ambassador Arriva Achterhoek bestemming: 73 Enschede, busnummer: 8446, kenteken: BX-TX-28

 

WSI geeft in de wekelijkse nieuwsbrief aan dat de modellen van de LIEBHERR LTM 1120-4.1 van zowel Verschoor als Felbermayr zijn uitgeleverd. Helaas zijn ze bij WSI al uitverkocht maar online kwam ik ze nog tegen (foto’s WSI).

Het model van Verschoor.

De Oostenrijkse Liebherr van Felbermayr.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.