KORTE BERICHTEN 2022-35 (1 NL-model)

Zoveel als er vorige week aan nieuws op ons afkwam, zoveel minder is het nu, maar hier en daar is nog wel wat nieuws te vinden.

FeldbahnSchmiede-BSM (foto’s: Feldbahnschmiede-BSM.de) heeft een aantal nieuwe bouwpakketten, waaronder 3 klassieke tractoren, maar ook boten, een veer en een havenkraan:


BSM-LW-826B Deutz Knubbel 15PS met maaibalk


BSM-LW-825B MWM Motorpferd

BSM-LW-829B – FIAT 702

FeldbahnSchmiede-BSM – M.A.N LKW H0e – M.A.N LKW H0e – Aufbau Kasten. Kant-en-klaar-model voor een smalpoorveldbaan.
Wellicht een beetje op het randje van wat op deze site thuis hoort, maar omdat het een vrachtwagenmodel is, toch maar opgenomen. 

 

Husaria Model Factory is al ver met een kubuspers Sipma Z-224/1, als 3D-print. Men verwacht volgende week het model klaar te hebben, hieronder een prototype waar nog een paar dingetjes aangedaan gaan worden (foto: Husaria Model Factory).

 

Dit weekend werd het evenement Mini-Bauma gehouden. In de aanloop daar naar toe heeft TruckPassion de omslagfoto van zijn Facebookpagina aangepast en daarin is een nieuwe ontwikkeling te zien (afbeelding: TruckPassion). Namelijk een kraan van de Nederlandse fabrikant Spierings. De SK597-AT4. Dit NL-model schijnt nog dit jaar te komen.

 

Wim Kimpe tipte ons over een ontwikkeling van een Frans lid van Autho87. Dit lid heeft voor een eigen bouwproject, waarvan hij de eerste foto’s liet zien, een zware autolaadkraan gebouwd.
Nadat Pierre Bonnefille de eerste foto’s van zijn project had laten zien aan andere leden van Autho87 kwam de vraag of hij geen resin-model van deze kraan kon laten maken.
Na heel wat ontwerp- en bouwwerk is het model klaar en werd reeds een eerste serie geproduceerd. Na deze eerste serie wil de Franse bouwer Pierre Bonnefille nu ook andere geïnteresseerde modelbouwers de kans geven om deze kraan te kopen (foto’s: Pierre Bonnefille).


De kit bestaat uit een 50-tal resindelen en wordt geleverd met een montagehandleiding. Kraan kan zowel in transport- of werkstelling gemonteerd worden, mast uitgeschoven, stempelpoten in- of uitgeschoven. Voor meer informatie is de bouwer per e-mail bereikbaar: cfpbo (at) orange (punt) fr.
Wim, bedankt voor de tip en de vertaling!

 

Model Car World geeft een tweede model uit van de ambulance van Best of Show (foto: Model Car World) op MB G-serie basis (foto Model Car World):

 

Modelbus.nl toont een foto van de IVECO Irisbus Crossway LE in de verschillende basiskleuren. Binnenkort kan het bedrukken beginnen (afbeeldingen Modelbus.nl.)

Daarnaast is er een nieuwe VDL Futura DD van Schäfer Reisen uit Keulen, Bonn en Aken uitgekomen, gemaakt door Holland Oto

 

Loewe-Modellbahnzubehör geven aan dat zij binnenkort een vormvariant gaan uitbrengen van de Magirus Deutz “Zeta” 90M5 – LF 8. Het model heeft twee ruiten aan beide zijden en heeft geen bedrukkingen. Zo kan ieder zijn eigen variant bouwen. Oplagen is 100 stuks.

 

Spark komt nu al(?!) met een aankondiging van de 2021 winnaar van de 24 uur van LeMans en de zusterauto (nummer 8, Spark 87S162). De 2020 versie is er nog maar net …

Spark 87LM21 Toyota GR010 Hybrid Gazoo Racing. We zullen zien.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.