Kom naar de Modelbouwdag 2019! (Bijgewerkt 22/09)

Afgelopen jaar was het voor een tweede keer dat ik meedeed aan de Modelbouwdag. Vanuit mijn perspectief niet zozeer om verbouwde modellen te laten zien, maar ook enkele ‘pronkstukken’ uit mijn verzameling aan collega-verzamelaars te tonen. Tijdens mijn eerste deelname in 2014 ontmoette ik Theo Schalken, een verbouwer en verzamelaar van autotransporters. Tijdens een van de beurzen in Eefde heb ik met hem afgesproken dat wij in 2018 beiden wederom zouden meedoen. Samen met andere verzamelaars en verbouwers hebben wij een leuke en interessante dag gehad.
Zo ervaart Laudy Konings zijn deelname aan de Modelbouwdagen van de afgelopen jaren. Wil u ook komen en heeft u zich nog niet aangemeld? Doe dit dan snel, u heeft nog minder dan 1 week!


Nieuwsgierig geworden naar dit jaarlijkse evenement, kom dan op zaterdag 28 september naar de 13e Modelbouwdag van de HO-Modelautoclub Nederland in Eefde. Voor degenen die hier nieuw zijn of het evenement eenvoudigweg hebben gemist nog even een paar dingen op een rijtje:

TOPstukken uit een verzameling

Het gaat hier niet om te laten zien hoe groot je verzameling is, maar om duidelijk te maken waar het in je verzameling om gaat. Laat je TOPstukken zien… En probeer in de presentatie hiervan duidelijk naar voren te brengen waarom jij juist zo geboeid bent door deze specifieke modellen.

Eigen (ver)bouw

De bouwers wil ik bij deze allen ook hartelijk uitnodigen voor deze dag. Want zonder jullie bijdrage heeft deze dag geen kans van slagen. Ik zou willen zeggen en ik weet dat ik in herhaling val; iedereen die het afgelopen jaar met zijn modellen bij Bennie van Meurs langs is geweest is min of meer ‘verplicht’ zijn werkstukken op deze dag aan het publiek te tonen. Dan kunnen de aanwezigen de schitterende modellen, die ze inmiddels al wel uit Bennie’s Beursberichten kennen, ook eens in het echt zien. Bovendien is het altijd weer een genoegen te constateren dat tijdens deze dag weer nieuwe kennis wordt opgedaan en niet te vergeten nieuwe contacten. Het zal niet de eerste keer zijn dat mensen moeten bekennen, wel de modellen al eens gezien te hebben, maar geen idee hebben wie de maker is.

Mensen met dezelfde interesse

Dit is de reden geweest ook de verzamelaars bij deze fantastische dag te betrekken; Mensen te ontmoeten met dezelfde interesse voor HO-modelvoertuigen in de breedste zin van het woord. Dat deze opzet duidelijk zijn vruchten heeft afgeworpen hebben we allemaal kunnen lezen in HO-Modelauto Berichten 181, waar Laudy Konings en Theo Schalken een gezamenlijk artikel maakten over autotransporters. Voordien kenden ze elkaar niet, maar ontdekten elkaars interesse op de Modelbouwdag. Wat moet ik hier verder nog aan toevoegen? Hier doen we het voor…

Deelnameformulier

Overigens kunnen de verzamelaars van hetzelfde deelnameformulier gebruik maken. Vermeldt dan alleen even onder het kopje “iets over je modellen” dat je hier je verzameling van……………………………… laat zien en een korte omschrijving. Uiteraard moet je wel lid zijn van onze HO-Modelautoclub om mee te kunnen doen. Het zijn uiteindelijk de leden van deze club die een activiteit als deze middels hun lidmaatschap mogelijk maken. Ben je nog geen lid en wil je toch aan deze dag deelnemen? Wat let je: wordt lid! (Overigens houdt de organisatie zich het recht voor, om op regels als deze een uitzondering te maken)
Geef je allen op, om deze dag tot een onvergetelijke Modelbouwdag te maken en ik zou zeggen tot ziens op zaterdag 28 september a.s. De Modelbouwdag 2019 wordt ook dit jaar gehouden in ons eigen “clubgebouw” ‘Het hart’ in Eefde. Het deelnameformulier is te vinden op onze website.

0 gedachten over “Kom naar de Modelbouwdag 2019! (Bijgewerkt 22/09)

  • Ik had het plan om 28 september te komen, alleen boven het laatste mailtje stond MODELROUWDAG! Als het echt zo is dan ga wat leukers doen……….

  • Harm, dan heb je misschien wel een ‘collectorsitem’!? Bij mij staat er gewoon Modelbouwdag, zie foto:

    Tot zaterdag!

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.