Promotie HO-Modelautoclub (19/03/23 bijgewerkt)

In de Algemene ledenvergadering horen wij als bestuur regelmatig hoe kunnen we het aantal leden stabiel houden of laten groeien. Een van de zaken is natuurlijk een interessant aanbod, zoals een zeer aantrekkelijk magazine voor leden. Dat hebben we. Nu moeten we het nog laten weten aan potentiële geïnteresseerden: daarvoor promoten we onze vereniging waar dat kan!

Om de HO-Modelautoclub en onze hobby te promoten hebben we mensen nodig.

Moeilijk? helemaal niet, lekker enthousiast over je hobby praten en natuurlijk over de club. De club stelt daarvoor een promotiekrat ter beschikking, daarin zit onder andere een tafelkleed, flyers van onze vereniging, polo’s voor de herkenbaarheid, een aantal recente clubbladen voor inzage. Bij het krat zit ook een rolbanner. Ook geven we je een krat mee met ‘oude’ clubbladen om uit te delen.

Zelf neem je natuurlijk een deel van je eigen verzameling mee om te showen, ook zou je er voor kunnen kiezen om ter plekke te gaan (ver)bouwen.

En voilà je hebt een leuk dagje uit, tijd besteed aan je hobby en je promoot ook zo nog eens je eigen HO-Modelautoclub.

Dus als je interesse hebt om de club te promoten op een of meerdere beurzen laat het ons weten zodat we hier ook mee aan de slag kunnen.

Dus leden kom op en help de club mee promoten. Je kunt je aanmelden via  (Showcoordinator (at) ho-modelautoclub (punt) nl).

Hieronder een paar foto’s en voorbeelden van leden die een (hoek van hun) tafel hebben gebruikt ter promotie. Ook een klein hoekje is al voldoende om ‘reclame’ te maken voor onze vereniging. Alle leden (en fotografen) hartelijk dank voor jullie inzet!

18 en 19 maart 2023 stonden Jan Haan en Ruud Kortekaas op de Miniaturenbeurd Hardenberg.

Ook de eerste beurs waar een van de  nieuwe banners is gebruikt:

1 van de nieuwe banners (foto: Jan Haan)

 

Op zaterdag 26-11-2022 heeft ‘Diecast Dude’ onze diorama’s gefilmd en opgenomen in zijn video:

De diorama’s van Trino KLingenberg, Michael, Bernado, Mayk, Hindrik, Christoph zijn te zien vanaf hier: https://youtu.be/BLKVkwDP_ZQ?t=2873


Op zondag 27 november had Jan Jongman zijn uitgestald op de clubtafel, naast Ruud Kortekaas, Margot van Kuik en Jan Haan (foto: Jan Haan).


Naast vele leuke gesprekken, drie nieuwe leden, werden de diorama’s op onze clubtafel beloond met de derde prijs (foto: Freerk Postmus (LCN)). We waren natuurlijk blij verrast.


Zaterdag 26 november was een zeer leuke, gezellige en succesvolle dag tijdens de beurs van de Landbouwminiaturen Club Nederland. Ruud Kortekaas, Jan Haan en Jurgen Maassen hadden diverse diorama’s uitgestald (foto: Jan Haan).


In de sporthal in De Goorn is op 23 oktober 2022 de Modelspoordag van de Westfriese Modelspoorclub gehouden. De HO -club mocht ongeveer 10 meter gebruiken voor promotie van onze club. Rob Mooij, Jurgen Otten, Jorrin en Adri de Vries namen deze clubpromotie voor hun rekening en konden 1 nieuw lidmaatschap bijschrijven (foto Adri de Vries). Meer zal te lezen zijn in HO-Berichten 228.


Op 20 augustus werd een Boerenwerkdag gehouden bij het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe.


Op deze dag werd onze vereniging vertegenwoordigd door Jan Haan (rechts), Ruud Kortekaas (links) en Jurgen Maassen.


Van 1 april tot eind 2022 staan 11 diorama’s van onze leden Jan Haan en Jurgen Maassen op de tentoonstelling ‘Het boerenleven op de Noordoost-VeluweHet boerenleven op de Noordoost-Veluwe‘ in het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe. De diorama’s zijn gesitueerd in de jaren ‘50 tot ‘80.


Dit diorama van 1 meter 60 is gebouwd door Jan Haan.


Bij ieder diorama geeft een raamsticker uitleg over de scene en vaak ook over de gebruikte materialen. En er wordt reclame gemaakt voor de HO-Modelautoclub Nederland. U kunt deze tentoonstelling nog tot eind 2022 bezoeken in Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe.

Op 11 en 12 juli 2021 werd weer een beurs gehouden bij Autotron in Rosmalen. Op zaterdag 11 juli 2021 werden we vertegenwoordigd door Huub Houben en Jurgen Maassen.

Op zondag 12 juli namen Bennie van Meurs en Kevin Frederiks de honneurs waar.

Vlak voor de lockdown als gevolg van corona, vond het driedaagse evenement Rail plaats in Expo Houten. Daar werd onze vereniging gepromoot door verschillende leden:

Jurgen Maassen op vrijdag 21 februari 2020.

Werner de Sutter en Jurgen Maassen op zaterdag 22 februari 2020.

Kevin Frederiks op zondag 23 februari 2020.


Zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020 werd onze club gepromoot op de Modelbouwshow in de Zeelandhallen in Goes door Ricardo Bahnerth, Bram en Rinze Wielemaker en Huub Houben. Beide dagen geopend van 10-18 uur. Heren bedankt voor de promotie! (foto: Ricardo Bahnerth)


Zaterdag 23 november (en zondag 24 november) is de jaarlijkse Landbouwminiaturenbeurs en tentoonstelling van de Landbouwminiaturen Club Nederland in de IJsselhallen Zwolle. De HO-Modelautoclub Nederland is aanwezig met landbouwmodellen en diorama’s ter promotie van onze schaal, club en hobby.
Kom langs voor een praatje en/of informatie. Vandaag zijn Bennie van Meurs en Ruud Kortekaas aanwezig. (foto: Ruud Kortekaas)


Op zaterdag 19 oktober 2019 stonden Kevin Frederiks en Jurgen Maassen op de beurs van de Namac onze club te promoten (foto: Laudy Konings).

Huub Houben en Jurgen Maassen stonden op Modelspoor Tilburg op 21 september 2019 onze club te promoten. Deze foto, van vlak voor de opening van de beurs, werd gestuurd door Jurgen.

Ruud Kortekaas is onze club aan het promoten op de beurs in Joure op 7 september 2019. Hij stuurde deze foto. Ook Ruud bedankt voor deze promotie van onze club!


Sybrân Wiersma is samen met zijn Modelspoorgroep ‘MSG De Railspijker’ zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019 aanwezig op de Modelspoorbeurs in Zutphen. Vanochtend stuurde hij deze foto. Dus ook daar weer promotie voor de HO-Modelautoclub Nederland. Sybrân bedankt voor de foto en de promotie!


Vandaag, zondag 3 maart 2019, kreeg ik via Bennie van Meurs een bericht van Dennis Rolefes, hieronder zijn tekst:
“Open dag THCA in Almelo.
Ik ben voor mijn hobby lid van 2 verenigingen. Voor dioramabouw voor mijn circus ben ik 6 jaar geleden lid geworden van de Trein Hobby Club Almelo (THCA).
Logischerwijs gaat het hier om een modeltreinclub met een vaste baan en een module baan. Met de module baan worden beurzen bezocht en dan komen er beschadigingen. Deze beschadigingen leiden dan ook vaak naar verbeteringen en voor het “oppimpen” van deze modules ben ik o.a. lid geworden. Soms zijn kleine tips al voldoende om van nep naar “echt” te gaan.
1x per jaar houden wij een open dag en de combi tussen onze hobby’s was snel gemaakt. Een goed idee achteraf. De open dag werd goed bezocht, een aantal folders meegenomen en leuke gesprekken gevoerd.
Gr Dennis”
Dank je wel Dennis voor de promotie van de HO-Modelautoclub Nederland en het toesturen van de tekst en foto(‘s)!


Zondag 24 februari was de tweede dag van de Modelbouwshow Goes. Ook op deze tweede dag werd onze club gepromoot door Ricardo Bahnerth, Rinze Wielemaker, met assistentie van ‘ome Bram’  Wielemaker en Jurgen Maassen.


Zaterdag 23 februari werd de HO-Modelautoclub Nederland gepromoot door Ricardo Bahnerth, Rinze Wielemaker en Jurgen Maassen op de Modelbouwshow Goes. We hebben diverse (niet-)leden vandaag mogen begroeten! Kom zondag 24 februari tussen 10 en 18 uur gerust langs voor een praatje, ook dan zijn we er weer. Voor niet-leden hebben we interessante beursaanbiedingen!


Zondag 17 februari wordt de HO-Modelautoclub Nederland ook gepromoot op de Hobby- en modelbouwmarkt in Roden (naast de promotie op de Steenwijker Modelspoordagen door Sybrân Wiersma, zie foto hieronder). Ruud Kortekaas en Daniël Kortekaas bedankt voor de promotie en de foto’s! Veel plezier vandaag! O ja, de hobbymarkt in Roden is van 11 tot 17 uur geopend. (foto’s: Ruud Kortekaas)


Jammer genoeg hebben we de clubtafel voor Steenwijker modelspoordagen af moeten zeggen wegens geen belangstelling van clubleden om deze te bemensen op 16 en/of 17 februari 2019. Op bescheiden schaal zorgt MSG Railspijker van bestuurslid Sybrân Wiersma toch nog voor wat promotie tijdens het evenement in Steenwijk. Sybrân en MSG Railspijker bedankt voor de promotie en de foto!


Zondag 23 december hebben Sybrân en Jorn Wiersma de HO-Modelautoclub gepromoot tijdens de Modelspoorbeurs Zutphen. (foto: Sybrân Wiersma)


Zaterdag en zondag, 22 en 23 december 2018, is Sybrân Wiersma met zijn modelspoorclub MSG “De Railspijker” aanwezig op de Modelspoorbeurs Zutphen. Hij en zijn zoon maken daar ook promotie voor de HO-Modelautoclub Nederland. Ga gerust even langs om ook over HO-modelauto’s en onze vereniging, de beurs is beide dagen geopend van 10 tot 16 uur. Sybrân en Jorn bedankt voor de promotie en de foto’s! (foto: Sybrân Wiersma)


Op Euro Scale Modelling (24 november 2018) waren Harm Bos, Huub Houben, Henk Snapper en Ron van der Velpen aanwezig in Houten om de HO-Modelautoclub te promoten (foto: Ron van der Velpen).


Op de tweede dag van de Landbouwminiaturenbeurs werd onze vereniging en de landbouwminiaturen in HO-schaal gepromoot door Jan Haan, Ruud Kortekaas, Margot van Kuik en Jurgen Maassen (foto: Jan Haan).


De HO-Modelautoclub Nederland werd op zaterdag 17 november 2018 door Arie van Urk, Jan Jongman en Jurgen Maassen gepromoot tijdens de Landbouwminiaturenbeurs van de Landbouwminiaturen Club Nederland in Zwolle (foto: Jurgen Maassen).


Zondag 28 oktober stonden Jurgen Otten en Ron van der Velpen op de modelspoorbeurs van de Westfriese Modelspoorclub in De Goorn ter promotie van de HO-Modelautoclub (foto: Ron van der Velpen). Jurgen en Ron bedankt!


Op de Treinenbeurs Weert van zaterdag 27 oktober 2018 hebben Huub Houben en Wil Gerits de HO-Modelautoclub Nederland gepromoot. Huub en Wil bedankt! (foto: Huub Houben)


Op de datum van de Modelbouwdag 2018 (22-09-2018) waren drie andere leden in Schiedam aanwezig op de open dag van Mammoet. Huub Houben, Rinze Wielemaker en Ricardo Bahnerth hebben niet alleen toelichting gegeven bij (hele grote) kranen en zwaar transport in schaal 1/87, maar hadden ook promotiemateriaal voor de HO-Modelautoclub Nederland neergelegd (foto: Ricardo Bahnerth). Bedankt mannen!


Ook zondag 4 maart 2018 stonden Jurgen Otten en Ron van der Velpen met een 6 meter (!) promostand van de HO-Modelautoclub op de Noord-Hollandse Modelspoor Dagen in Alkmaar, zie ook hieronder (foto: Ron van der Velpen).


Het weekend van 3 en 4 maart staat de promostand van de HO-Modelautoclub op de Noord-Hollandse Modelspoor Dagen in Alkmaar. Zaterdag 3 maart zijn Arie de Snaijer, Jurgen Otten en Ron van der Velpen om uitleg te geven over de HO-modelautohobby en de voordelen van lidmaatschap van de HO-Modelautoclub Nederland (foto: Ron van der Velpen).


Vandaag, zaterdag 24 februari, en zondag 25 februari zijn Huub Houben, Ricardo Bahnerth en Rinze Wielemaker aanwezig op de Modelbouwshow Goes om de hobby en de HO-Modelautoclub Nederland te promoten (foto: Ricardo Bahnerth). De Zeelandhallen zijn open van 10 tot 18 uur. Ga gerust langs voor meer informatie over onze vereniging en/of HObby.


Zondag 4 februari 2018 werd de HO-Modelautoclub Nederland op de Steenwijker Modelspoordagen in De Meenthe in Steenwijk vertegenwoordigd door Jan Haan en Ruud Kortekaas. Ruud bedankt voor de foto!


De HO-Modelautoclub Nederland wordt twee keer genoemd in de Agritoy LCN van februari 2018. Dit naar aanleiding van de eerste keer deelname van de HO-Modelautoclub Nederland aan de Landbouwminiaturenbeurs op 25 en 26 november 2017 in Zwolle (zie ook de foto’s verderop). Op de tweede bladzijde worden we niet alleen genoemd, maar zijn ook de foto’s 1, 2, 3 en 5 genomen op de promotietafel van onze club.


Het weekend van 3 en 4 februari 2018 zijn we met de HO-Modelautoclub Nederland aanwezig op de Steenwijker Modelspoordagen in De Meenthe in Steenwijk. Zaterdag 3 februari wordt de club vertegenwoordigd door Ron van der Velpen (foto: Ron van der Velpen). Zondag 4 februari zijn Jan Haan en Ruud Kortekaas op dit modelspoorevent.
Kom gerust eens langs; de openingstijden zijn van 10 tot 17 uur.


Op zondag 26 november werd de club gepromoot door Jan Haan, Jan Jongman, Ruud Kortekaas en Jurgen Maassen tijdens de tweede dag van de Landbouwminiaturenbeurs in Zwolle (foto: Jurgen Maassen). Daarbij werden ze ondersteund door Margôt van Kuik en haar twee zoons.


De HO-Modelautoclub Nederland deed ook voor de eerste keer mee aan de Landbouwminiaturenbeurs van de Landbouwminiaturen Club Nederland in Zwolle. We hadden 3 tafels ter promotie van onze vereniging. Op zaterdag 25 november 2017 waren Arie van Urk, Bennie van Meurs en Jurgen Maassen van de partij (foto: Jurgen Maassen). Die dag kwamen 4.800 bezoekers in de IJsselhallen.


Op 25 november 2017 deden Harm Bos, Huub Houben, Jan Kolkman en Ron van der Velpen voor de eerste mee aan de European Scale Modelling in Houten (foto: Ron van der Velpen).


Ook de tweede dag (19 november) van de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen in Veendam stond de promotiestand er. Dit keer stond alleen Ron van der Velpen achter de stand en die was ten tijde van de foto even niet achter de tafel 😉 (foto: Ron van der Velpen).


Het weekend van 18 en 19 november 2017 staat de promotiestand van de www.ho-modelautoclub.nl op de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen in Veendam. U bent zondag nog van harte welkom van 10 tot 17 uur (foto: Ron van der Velpen).


Op zaterdag 18 november waren Ron van der Velpen en Jan Kolkman op de Noordelijke Spoor- en Modelbouwdagen in Veendam, zoals op deze foto van Evert Buikema duidelijk te zien is.


Op zondag 29 oktober hebben Adri & Jorrin de Vries samen met onze voorzitter, Ron van der Velpen, de HO-Modelautoclub Nederland gepromoot tijdens de jaarlijkse modelspoorbeurs van de Westfriese Modelspoorclub in De Koggenhal te De Goorn (foto: Ron van der Velpen).


Op zondag 22 oktober 2017 nemen Huub Houben, Ricardo Bahnerth en Rinze Wielemaker deel aan de Heavy Equipment Model Show in Burnley (Lancashire – UK). Ze promoten gelijk ook de HO-Modelautoclub Nederland (foto: Ricardo Bahnerth).


Dat een klein hoekje soms al genoeg is om reclame te maken laat deze foto zien. Poppetje en reclamebord in schaal 1:87!! Foto is genomen op de Nooteboom Open dag van 13 mei 2017 (foto: Rinze Wielemaker).


Ron van der Velpen was net als enkele andere leden van de HO-Modelautoclub Nederland aanwezig op de Nooteboom Open dag op 13 mei 2017. Naast zijn eigen modellen heeft Ron ook ruimte ingeruimd voor het door Huub Houben gemaakte diorama met reclame voor de HO-Modelautoclub en folders over de club en ruilbeurs in Eefde (foto: Ron van der Velpen).


Op Tweede Paasdag (17 april 2017) promoten Ron van der Velpen en Sybrân Wiersma de HO-Modelautoclub Nederland tijdens het Miniatuur- en modelbouwspektakel in Steenwijk (foto: Ron van der Velpen).

 
Tijdens de Intermodellbau 2017 in Dortmund maakte Brekina reclame voor HO-Modelautoberichten door een afbeelding van het meest recente nummer (193) af te beelden op haar “Schnäppchen Haltestelle” (foto’s Ricardo Bahnerth en Sybrân Wiersma).


Tijdens de Landelijke Modelspoordagen (LMD) op zaterdag 25 en zondag 26 maart 2017 werd op (minimaal) twee plaatsen in Nederland reclame gemaakt voor de HO-Modelautoclub Nederland. Cor van der Meijde gaat onze club promoten tijdens de open dagen van Modelspoorvereniging Baroniespoor in Etten-Leur. Ruim voor de opening zat Cor te wachten op de eerste bezoekers (foto: Jurgen Maassen).


Sybrân Wiersma promoot de HO-Modelautoclub Nederland tijdens de Landelijke Modelspoor Dagen op 25 en 26 maart 2017 in Assen (foto: Sybrân Wiersma). Cor en Sybrân bedankt!


Marco Bekhof en andere leden van zowel de KWZ Modelbouwgroep als HO-Modelautoclub Nederland maken op zaterdag 18 maart 2017 tijdens de beurs van MSC Assen reclame voor de HO-Modelautoclub. Heren, bedankt! (foto: Marco Bekhof)


Ook tijdens de ruilbeurs van maart 2017 verraste Huub Houben het bestuur. Net als vorig jaar (zie verder naar onderen bij 13 maart 2016) had Huub iets gemaakt om mee te nemen tijdens promotieactiviteiten. Dit keer een diorama met reclame voor de ruilbeurs en ons blad in een reclamezuil. Ik vermoed dat het diorama binnenkort wel een keer in HO-Berichten aan de orde zal komen. Huub heeft dit diorama en de modellen in bruikleen gegeven aan de HO-Modelautoclub Nederland om te gebruiken dit jaar (foto: Bennie van Meurs). Huub bedankt voor dit prachtige diorama!


Vandaag (zaterdag 25 februari 2017) en morgen (zondag 26 februari 2017) staan Adri en Jorrin de Vries en Ron van der Velpen met de clubstand van de www.ho-modelautoclub.nl op de Noord-Hollandse Modelspoordagen in Alkmaar.
Locatie: OSG William Blaeu aan de Robonsbosweg 11, geopend van 10 tot 16 uur (foto: Ron van der Velpen).


Vandaag, zondag 5 februari 2017 tot 17 uur, zijn Ron van der Velpen en Hans Edens de HO-Modelautoclub Nederland en HO-modelautohobby aan het promoten tijdens de Steenwijker Modelspoor Dagen. Ron en Hans, veel succes, plezier en bedankt! (foto: Ron van der Velpen)


Ben Veerbeek promoot vandaag (zaterdag 4 februari 2017) de HO-Modelautoclub Nederland tijdens de Steenwijker Modelspoordagen. Bent u in de buurt van Steenwijk, ga gerust langs voor een praatje en mocht u nog geen lid zijn, voor wat informatie over onze vereniging. Vandaag en morgen bent u van harte welkom tussen 10 en 17 uur. Ben Veerbeek (zaterdag) en Ron van der Velpen en Hans Edens (zondag), heel veel succes en plezier!! (foto: Ben Veerbeek)


Op het Broshuis BV Event van zaterdag 14 januari 2017 waren diverse HO-modelautoliefhebbers. Onze leden Marc Bodewes, Huub Houben, Rinze Wielemaker, Arie van Urk, Wil Gerits en Ricardo Bahnerth waren daar aanwezig met hun Broshuis-modellen. Zij maken ook reclame voor de HO-Modelautoclub Nederland. Dank heren en veel plezier! (foto: Ricardo Bahnerth)


Ook op dit evenement deelde Huub Houben zakjes uit met daarin een nieuwjaarswens, de ruilbeursflyer 2017 en een setje met decals voor een DAF van Bierings Transport. Zie voor details de foto van 29 december hieronder. (foto: Ricardo Bahnerth)


Op 29 december hebben Arie van Urk en Huub Houben tijdens de Hobby- en Modelbouwbeurs in Urk op bescheiden schaal promotie gemaakt voor de HO-Modelautoclub (foto: Ron van der Velpen).


Huub Houben had speciaal voor deze gelegenheid in Urk (zie foto en beschrijving hierboven) zakjes gemaakt met daarin een nieuwjaarswens, de ruilbeursflyer 2017 en een setje met decals voor een DAF van Bierings Transport. Belangstellenden konden een zakje meekrijgen (foto Huub Houben). Nog geen lid en interesse, ga dan 14 januari naar de open dag bij Broshuis, zolang de voorraad strekt worden ze ook daar uitgereikt aan geinteresseerde niet-leden.


Op 17 en 18 december staat Sybrân Wiersma als Modelspoorgroep De Railspijker op het Modelspoorevenement in Zutphen. Naast de treinbaan is een promotietafel ingericht voor onze HO-Modelautoclub Nederland (foto: Sybrân Wiersma).

promotie-door-jan-haan-en-ruud-kortekaas-in-veendam-20-11-2016-foto-sybran-wiersma-img-20161120-wa0004
Op zondag 20 november promoten Jan Haan en Ruud Kortekaas onze hobby en de HO-Modelautoclub Nederland op de Noordelijke Spoor en Modelbouwdagen in Veendam (foto: Sybrân Wiersma).

promotie-door-evert-buikema-ruud-kortekaas-en-marc-bodewes-tijdens-noordelijke-spoor-en-modelbouwdagen-veendam-19-11-2016-foto-evert-1
Zaterdag 19 november waren Evert Buikema, Marc Bodewes en Ruud Kortekaas aanwezig op de Noordelijke Spoor en Modelbouwdagen in Veendam. Op bovenstaande foto slechts een gedeelte van tafel en de meegebrachte modellen (foto: Evert Buikema).

modelspoorbeurs-wognum-promotie-door-ron-pim-van-leeuwen-jorrin-ruud-margot-23-10-2016
Zondag 23 oktober was een flinke delegatie leden aanwezig op de Modelspoorbeurs in Wognum om onze HO-Modelautoclub Nederland te promoten (foto: Ron van der Velpen).

Het weekend van 15 en 16 oktober is er sprake van een Benelux-dekkende-promotie…

promotie-modelspoorbeurs-emmen-15-10-2016-foto-ron-van-der-velpen-2
Zaterdag 15 oktober is Ron van der Velpen aanwezig met promotiemateriaal tijdens de modelspoorbeurs in Emmen (foto: Ron van der Velpen).

reclame-voor-homan-in-leuven-15-10-2016-foto-huub-houben
Huub Houben heeft geregeld dat Patrick Peeters (modeltrein-support.be) op zaterdag 15 en zondag 16 oktober tijdens de 8e Modelspoorexpo in Leuven reclame maakt voor onze vereniging (foto: Huub Houben).

En zondag 16 oktober waren Huub Houben en Jurgen Maassen aanwezig op de Modelspoorbeurs van ‘De Rangeerder’ in Dongen (foto: Jurgen Maassen).
20161016_100833_800

mack-en-speciaal-transportdag-borchland-09-10-2016-foto-daniel-faro
Zondag 9 oktober heeft voorzitter Ron van der Velpen de HO-Modelautoclub gepromoot op de Truckstar Mack en Speciaal Transportdag (foto: Daniel Faro).

Vandaag (12 oktober) plaatste de organisatie van de Modelbrouwers Modelbouwdag een gefilmde impressie van de Modelbouwdag van 24 september. Tussen 0:23 en 0:27 is showcoördinator Ruud Kortekaas aan het werk te zien:
https://www.facebook.com/modelbouwdag/videos/1063600203757405/.

modelbrouwers-foto-ron-van-der-velpen-20160924-002_800
Zaterdag 24 september hebben Harm Bos, Ruud Kortekaas, Margôt van Kuik, Ron van der Velpen en Jurgen Maassen de HO-Modelautoclub gepromoot op de Modelbrouwers Modelbouwdag in de Evenementenhal Gorinchem (foto: Ron van der Velpen).

modelbrouwers-foto-ron-van-der-velpen-20160924-021_800
Doorlopend hadden we bewonderaars van de modellen of diorama’s (foto: Ron van der Velpen).

promotie door Ruud Kortekaas bij Autobedrijf Ambergen Emmen 23042016
Zaterdag 23 april heeft Ruud Kortekaas namens de www.HO-Modelautoclub.nl een stand bemand bij de Miniatuur Auto Verzamel Beurs bij Autobedrijf Ambergen in Emmen (Phileas Foggstraat 33, 7825 AK Emmen). Hij laat/liet er diverse fraaie 1:87-diorama’s zien en uiteraard is/was er volop info over onze vereniging beschikbaar (foto: Ruud Kortekaas).

promotie door Bennie van Meurs en Flip Makkinga op Modelspoordagen Hardenberg zondag 03-04-2016
Op zondag waren Bennie van Meurs en Flip Makkinga afgereisd naar de Modelspoordagen van MSG De Railspijker (van lid Sybrân Wiersma) in Hardenberg (foto: Bennie van Meurs).

promotie door Ron van der Velpen op Modelspoordagen Hardenberg zaterdag 02-04-2016
Op zaterdag 2 april heeft Ron van der Velpen tijdens de door Modelspoorgroep De Railspijker georganiseerde open dagen in Hardenberg de HO-Modelautoclub Nederland gepromoot (foto: Ron van der Velpen).

promotie door Jurgen Maassen en Cor van der Meijde op Modelspoordagen Etten-Leur op zaterdag 02-04-2016 (2)
Tweehonderd kilometer zuidelijker hebben Cor van der Meijde en Jurgen Maassen op zaterdag ….

promotie door Jurgen Maassen en Cor van der Meijde op Modelspoordagen Etten-Leur op zaterdag 02-04-2016
…en Cor van der Meijde op zondag onze vereniging vertegenwoordigd en reclame gemaakt tijdens de Modelspoordagen van Modelspoorvereniging Baroniespoor in Etten-Leur (foto’s: Jurgen Maassen).

promotie op MOdelshow Europe 2016 IMG_1190_800
Deze foto is zaterdag 19 maart 2 uur (!?) voor de opening van de Modelshow Europe 2016 in Ede gemaakt. Blijkbaar had de fotograaf (Jurgen Maassen) een vooruitziende blik, hoewel hij nog nooit op dit evenement was geweest, want al ruim voor de opening werd het druk aan de tafel en dit bleef zo tot de sluiting. De modellen van Ron van der Velpen, een diorama van Jurgen Maassen en de eenmalige jubileumset van Huub Houben (zie foto en beschrijving hieronder) trokken veel aandacht van (oud-)leden en niet leden. Voor foto’s van modellen verwijs ik naar het forumtopic ‘25e Modelshow Europe 19 maart‘.

jubileumdecals gemaakt door Huub Houben - Eefde 13032016 - foto Jurgen Maassen - IMG_1163_800
Tijdens de ruilbeurs op 13 maart in Eefde werden we verrast door Huub Houben. Huub had het 30-jarig bestaan van de vereniging aangegrepen om te kijken of hij zelf ook decals kon tekenen en printen. Deze eenmalige modellen zijn door Huub in bruikleen gegeven aan de HO-Modelautoclub Nederland om te gebruiken tijdens dit jubileumjaar (foto: Jurgen Maassen). Huub bedankt voor deze mooie promotiemodellen!

promotie in Roden door KWZ Modelbouwgroep 13-03-2016 - foto Marko Bekhof
Marco Bekhof en andere leden van zowel de KWZ Modelbouwgroep als HO-Modelautoclub Nederland hebben op 13 maart op een hobbybeurs in Roden onze vereniging gepromoot. Zie Facebook voor deze en andere foto’s van de KWZ Modelbouwgroep op deze beurs in Roden (foto: Marco Bekhof).

promotie door Fokko van Calker en Jeroen van der Ven op contactdag VBB 12-03-2016
Op de Jaarlijkse ruil- en contactdag van de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen, kortweg VBB, hebben twee leden van de VBB en HO-Modelautoclub Nederland, Fokko van Calker en Jeroen van der Ven, zaterdag 12 maart 2016 reclame gemaakt voor onze vereniging (foto: Fokko van Calker).

promotie door Ricardo en Rinze bij Modelbouwshow Goes - 20-02-2016 - foto Ricardo Bahnerth_800
Ricardo Bahnerth en Rinze Wielemaker staan dit weekend op de Modelbouwshow in Goes. De Modelbouwshow Goes is open op 20 en 21 februari 2016 van 10 tot 18 uur. Naast hun eigen schitterende modellen in schaal 1:87, ziet u op de kop van de rij tafels al divers promotiemateriaal liggen van onze vereniging, zie ook de volgende foto. (foto: Ricardo Bahnerth)

promotie HOMAN door Ricardo en Rinze bij Modelbouwshow Goes - 20-02-2016 - foto Ricardo Bahnerth - bijgesneden_800
Op de Modelbouwshow in Goes maken Ricardo Bahnerth en Rinze Wielemaker reclame voor de HO-Modelautoclub Nederland. Daarbij wordt voor het eerst de rolbanner van onze vereniging gebruikt. (foto: Ricardo Bahnerth)

banner HOMAN - foto Ron van der Velpen - 20160218 001 - kopie_800
Dit is de nieuwe rolbanner van de HO-Modelautoclub Nederland, met dank aan Sybrân Wiersma voor het regelen en Ron van der Velpen voor het transport naar Zeeland. Leden die onze vereniging willen promoten op een evenement/beurs/bijeenkomst kunnen vanaf nu een rolbanner aanvragen bij de showcoordinator@ho-modelautoclub.nl. (foto: Ron van der Velpen)

Legotheek Eefde open tijdens Modelautobeurs - De Gids 09122015
De beheerder van dorpshuis Het hart, Barry de Weerd, stuurt voor iedere ruilbeurs een bericht naar drie huis-aan-huis-bladen en de regionale krant De Stentor. Hierboven een voorbeeld uit De Gids van 9 december 2015. Naar aanleiding van een van deze stukjes kregen wij de vraag van fotograaf Gerard Kiezebrink van www.achterhoekfoto.nl of hij een fotoreportage mocht maken op onze ruilbeurs van 13 december, zie hieronder.

b38eef7c-8d82-4d87-8191-fc843a2db6f2_thumb1024
Fotograaf Gerard Kiezebrink heeft een mooie fotoreportage gemaakt voor AchterhoekFoto.nl. Bekijk de reportage van de decemberruilbeurs en de legotheek in dorpshuis Het hart.
Gerard Kiezebrink en Barry de Weerd, bedankt voor jullie bijdragen! (foto: Gerard Kiezebrink)

promotie door Ron bij de Modelworkshow Niekerk 31102015
Zaterdag 31 oktober 2015 heeft Ron van der Velpen deelgenomen aan de 2e Modelworkshow Niekerk. Uiteraard heeft hij ook reclame gemaakt voor de HO-Modelautoclub Nederland. Dank Ron voor de promotie en de foto! Voor nog meer foto’s (wees gewaarschuwd: niet alleen 1:87 ;-)) staan in een foto-album van Ron van der Velpen op Facebook. (foto: Ron van der Velpen)

promotie bij West-Brabantse Modelspoordagen 26092015 - foto Jurgen - IMG_0840_800
Op zaterdag 26 en zondag 27 september 2015 kregen we de gelegenheid om de HO-Modelautoclub Nederland te promoten op de West-Brabantse Modelspoordagen in Etten-Leur. De modelspoorvereniging Baroniespoor, waarvan Cor van der Meijde (@Cor-Dutchart) ook lid is, was een van de vier organiserende partijen. Links op de foto de promotie voor onze vereniging en rechts de ‘knutselhoek’. Cor, bedankt voor het regelen! (foto: Jurgen Maassen)

promotie bij West-Brabantse Modelspoordagen 26092015 - foto Jurgen - IMG_0837_800
En op deze foto een detailfoto van de promotiehoek in Etten-Leur (foto: Jurgen Maassen).

promotie door KWZ Modelbouwgroep tijdens Bricks en Trains Hoogeveen 05092015 foto Marco Bekhof en Jan Kolkman_800
De leden van de KWZ Modelbouwgroep hebben op 5 en 6 september 2015 als club meegedaan aan Bricks & Trains 2015 in Hoogeveen. Ook dit keer hebben ze ruimte op de tafels vrijgemaakt voor promotie van de HO-Modelautoclub Nederland (foto: Marco Bekhof).

promotie door KWZ Modelbouwgroep tijdens Bricks en Trains Hoogeveen 05092015 foto Marco Bekhof_800
Hier een detailfoto van de promotiehoek (foto: Marco Bekhof). Jan Kolkman en Marco Bekhof hartelijk dank voor jullie promotie en de foto’s! Meer foto’s van Marco van dit evenement zijn op Facebook te vinden.

promotie door Huub Ron tijdens MiniBauma 5 en 6 september - foto Ricardo Bahnerth_800
Ron van der Velpen heeft dit jaar deelgenomen aan de MiniBauma in Sinsheim (Duitsland). Hier een overzichtsfoto van zijn tafel op zaterdag 5 september (foto: Ricardo Bahnerth). Ron heeft ook reclame gemaakt voor onze club. Ron bedankt voor de promotie en Ricardo voor de foto! Meer foto’s van de 1:87-modellen zijn onder andere te vinden in het fotoalbum van Ron.

promotie door KWZ Modelbouwgroep tijdens Miniatuur en Modelbouwspektakel Steenwijk 2015 - foto Marco Bekhof
Op 6 april (tweede paasdag) hebben de leden van de KWZ Modelbouwgroep tijdens het Miniatuur en Modelbouwspektakel 2015 in de Meenthe in Steenwijk weer vele HO-automodellen en diorama’s aan het aanwezige publiek laten zien. Diverse leden zijn ook lid van de HO-Modelautoclub Nederland, zoals onder andere Jan Kolkman op de foto achter de tafel waar onze club gepromoot werd. Niet alleen bij Jan op de tafel, maar op diverse andere tafels lagen clubfolders, oranje ruilbeursflyers en HO-Modelautoberichten om reclame te maken, zoals te zien is op de mooie foto’s van Marco Bekhof in de het Facebookalbum Miniatuur en Modelbouwspektakel Steenwijk 2015. Marco bedankt voor de foto en alle leden bedankt voor de mooie promotie van onze vereniging!

LR 13000 van Huub Houben tijdens Modelshow Europe 21032015 - foto Ron van der Velpen
Dat de promotie voor de HO-Modelautoclub Nederland niet veel ruimte hoeft te kosten bewees Huub Houben op zaterdag 21 maart tijdens de Modelshow Europe 2015. Een leuke manier om te laten zien dat het inmense model dat je aan het bouwen bent daadwerkelijk H0/1:87 is EN tevens nog reclame maken voor de HO-Modelautoclub Nederland! Huub is bezig de LR 13000 van Liebherr te bouwen. Huub bedankt voor de promotie! Ron van der Velpen bedankt voor de foto!

Treintjes toeren door fraaie bosgebieden en lieflijke bergen - Stentor 24-11-2014
De Stentor schreef 24-11-2014 over dat de Modelspoorgroep De Railspijker weer in Modelspoor Stad Hardenberg is neergestreken met treintjes die door hun eigen wereldje rondrijden. In het artikel wordt ook Huub Houben, lid van de HO-Modelautoclub Nederland, genoemd. De tekst is ook hier te lezen: http://www.destentor.nl/regio/hardenberg/treintjes-toeren-door-fraaie-bosgebieden-en-lieflijke-bergen-1.4639968.

Modelspoorstad Hardenberg - foto Jurgen Maassen 20-12-2014 - 1_960
Na het grote succes van 2014 organiseerde Sybrân Wiersma, samen met de andere leden van Modelspoorgroep De Railspijker en stichting Hardenberg promotie de Modeltreinshow Hardenberg. In een leeg staand kantoorpand in het centrum van Hardenberg lieten zij het publiek diverse treinbanen zien. Van 15 november tot en met 20 december was iedere zaterdag ook iemand van de HO-Modelautoclub Nederland aanwezig om enkele automodellen of diorama’s te tonen en reclame te maken voor onze club (foto: Jurgen Maassen).

tafel Jan Kolkman in Steenwijk - foto Marco Bekhof_800
Op 2e Paasdag 2014 was de tweede editie van het Miniatuur- & Modelbouwspektakel in het Rabotheater de Meenthe in Steenwijk. Er waren diverse leden aanwezig, onder andere Martin Eisen, Bert Bekhof, Daniël Kortekaas, Marco Bekhof, Jan Kolkman stonden er met de KWZ Modelbouwgroep. Jan Kolkman promootte tevens de HO-Modelautoclub Nederland. Bovenstaande foto is gemaakt door Marco Bekhof.

Jan Kolkman geeft uitleg in Steenwijk - foto Marco Bekhof_800
Op deze foto ziet u Jan Kolkman die uitleg geeft aan een bezoeker. Vóór zijn modellen liggen enkele nummers van HO-Modelautoberichten. Verder zijn op de tafel van Jan diverse H0-automodellen en enkele prachtige diorama’s te zien. Ook deze foto is op 2e Paasdag 2014 gemaakt in Steenwijk door Marco Bekhof.

IMG_8466_800
Iets langer geleden, namelijk eind februari 2014, hebben John en Toos Nijhuis onze vereniging en ruilbeurs een weekend lang gepromoot op de Modelbouwshow in de Zeelandhallen in Goes. Zoals de leden hebben kunnen lezen in HO-Modelautoberichten 176: “was er een grote belangstelling voor onze club en ons blad”, aldus onze sHOwcoördinator Leo Koomen. Foto gemaakt door Jurgen Maassen.

Toos en John Nijhuis, Jan Kolkman bedankt voor de promotie en Marco Bekhof bedankt voor de foto’s! Bij deze de oproep om u te melden bij Leo Koomen (showcoordinator@ho-modelautoclub.nl) als u op uw stand op een beurs, show, open dag of evenement uw en onze vereniging wilt promoten. Het levert voor u ook nog leuke gesprekken op.

0 gedachten over “Promotie HO-Modelautoclub (19/03/23 bijgewerkt)

 • Het leuke is dat het ook nog iets oplevert! Via Facebook laat iemand weten dat hij en een mede-deelnemer aan de Modelbouwshow naar aanleiding van de promotie van onze vereniging lid zijn geworden. Kijk dat horen/lezen we graag.

 • Dat ben ik geweest. 27 september zijn we ook van de partij in Eefde. Het is een hele reis vanuit Zeeland, maar hebben we er graag voor over. In oktober staan we zelf op de beurs in Heinkenszand en zal tegen die tijd een pakketje aanvragen voor promotie.

 • Als de railspijker het dit jaar weer organiseerd stuur ik wat van mijn modellen naar de modelbouwdag en kunnen ze daarna misschien naar Hardenberg, mijn geboorteplaats

 • Het is zeker voor herhaling vatbaar Jurgen. Overigens.. na 6 weekends voor de club op stap mag je best eens een weekje overslaan hoor. (na de modelbouwdag dan)

 • Haha Cor, het was/is een beetje overdreven, als ik in zou gaan op de uitnodiging om op 11/10 de club te promoten, dan zou dat het 5e weekend op rij zijn dat ik voor de vereniging/modelauto’s op zou gaan. Echter heb ik al een andere afspraak staan. Bovendien was het meestal maar 1 dag per weekend, behalve afgelopen weekend ;-).

 • Op zaterdag 12 maart a.s. zullen Jeroen van der Ven en ik (Fokko van Calker) de club gaan promoten op de landelijke VBB-dag van de Vereniging van Belangstellenden in het Brandweerwezen in Maarn. Deze contactdag is toegankelijk voor leden en alle andere belangstellenden, dus ook niet leden). Niet alleen Jeroen en ik zullen daar enkele modellen laten zien, ook andere HO-modelautoclubleden zijn daar te vinden met modellen. Voor meer informatie: http://www.brandweer.org/News/815/VBB-dag-Maarn-op-12-maart-2016

 • hallo Fokko en Jeroen, alvast hartstikke bedankt voor jullie promotie van onze vereniging. Ik zie een foto of foto’s graag tegemoet. Ik heb de VBB-dag ook even toegevoegd aan de agenda.

 • Afgelopen zaterdag 24 september hadden we onze clubtafels ingericht bij de Modelbouwdag in Gorinchem. Dit modelbouwevent (boten, vliegtuigen, treinen, auto’s etc in diverse schalen) wordt georganiseerd door “de Modelbrouwers”. De aanloop bij onze tafel was goed te noemen, er werden leuke gesprekken gevoerd. Omdat wij met 5 man waren, was er voor ons zelf ook tijd om nu en dan eens zelf rond te kijken op deze show.

  Op zondag 9 oktober hebben we een tafel op de Mack & Speciaaltransportdag in Amsterdam. Hier staan we momenteel met 1 persoon aangemeld.
  Heb je zin om samen met mij onze club op deze dag te promoten, laat het mij dan weten.

 • Door een vergissing heeft er een onjuist email-adres in dit bericht gestaan. Mocht je geprobeerd hebben je aan te melden en nog niets gehoord hebben, stuur dan een nieuwe mail naar het juiste adres:
  Showcoordinator (at) ho-modelautoclub (punt) nl

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.