0 gedachten over “In de handel: juni-nieuws van Wiking

 • Doortrapper zegt:

  Goh, wat is die MAN toch een mooi model en dat geldt ook voor die andere modellen. Ze doen mij altijd terug denken aan mijn treintafeltje in mijn jeugd, lang geleden. Wiking bedankt.

  Arie.

 • Jammer toch eigenlijk dat na Brekina nu ook Wiking met de R4 bestel komt….

  Ik had ipv de Renault van Wiking dan liever een totaal ander frans bestelautootje willen hebben, een Citroen AcaDyane (de luxe besteleend uit de jaren 70)

 • Daar heb je gelijk in Erik-Jan, maar de Wiking R4 bestel vind ik iets beter geslaagd dan de Brekina R4 bestel. Maar inderdaad een Acadiane zou een aardige aanvulling zijn een Dyane ook trouwens. Of wat mij betreft een FIAT 238 bestelwagen want daar hebben er in Nederland ook heel wat van rond gereden, evenals van z’n voorganger de 1100T.
  zo blijft er altijd wat het wensen, Wouter

 • Tja Wiking is altijd eigenzinnig geweest en doublures deert ze kennelijk niet. Een betaalbare Renault Estafette zou ook leuk zijn. Bijna 40 euro voor een model van SAI vind ik best een flinke drempel…

 • De grille van de F89 van Wiking oogste nogal wat kritiek. Volgens kenners was deze te smal. Zo op de foto te zien, is de F88 grille wel goed geproportioneerd. Wiking’s keuze om er een ASG variant van te maken zal een succes worden.
  Overigens, ASG heeft in de jaren ’70 op eigen initiatief zogenaamde Werbemodellen (ik weet niet hoe dat in het Zweeds heet, Bert help me) bij Wiking laten maken. Dat waren toen Scania’s. ASG gebruikte deze als relatiegeschenk maar ze werden ook verkocht aan particulieren. En dat in de tijd dat er nog een webshops bestonden.

 • Die Fiat 238 is er als resin kit van 87RPM, dat zijn zeer goede modellen waar weinig werk aan is. Maar ja, kopen en in de kast zetten is natuurlijk gemakkelijker.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.