IMC Models komt met nieuwe Actros “GMB”

Het vaderlandse IMC Models komt dus met een nieuw ontwikkeld model in H0. Dit is wat ze er zelf over melden:

IMC Models werkt in samenwerking met GMB aan een diecast schaalmodel van een bakwagen met aanhanger op schaal 1:87. Deze combinatie wordt door GMB gebruikt als een gespecialiseerd rioolrenovatiesysteem, uitgerust met aangepaste uitrusting om de klus te klaren van transport tot uitvoering. De ontwikkeling is in volle gang en de oplevering is gepland voor begin februari 2019. Het model verschijnt in GMB uitvoering en bestaat uit een bakwagen en een aanhangwagen, gecombineerd met onze nieuw ontwikkelde Mercedes-Benz truck. De Mercedes-Benz truck heeft een Actros StreamSpace cabine met een 4×2 chassis en vaste spiegels. De aanhanger kan van de bakwagen worden losgekoppeld. Zowel de vrachtwagencabine als de box worden in gegoten metaal ontwikkeld, wat zorgt voor voldoende gewicht, degelijkheid en kwaliteit.

Over dit model is op te merken, dat het dan wel om een lichte Actros gaat maar dat het prototype een grille van een Arocs lijkt te hebben. Hoe dan ook, een wel apart model in deze uitvoering. Zo’n Actros motorwagen kan natuurlijk ook wel voor andere modellen dienen.

Voor meer info over GMB en de afdeling Rioleringstechnieken zie hun website.

Op de website van IMC Models kan het model nu al besteld worden. En dan komt ook nog deze mededeling:

IMC Models bouwt aan haar 1:87 catalogus. Met vier nieuwe producten momenteel in ontwikkeling, zullen de komende maanden voor H0-verzamelaars een opwindende start van 2019 beloven.

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.