0 gedachten over “Het Wiking-nieuws voor februari

 • Klopt, das toch jammer. Het model schijnt ook nog eens 1:90 te zijn. Dan houden we het maar bij de oude Volvo’s van Albedo…

 • En toch heeft het model (F89) iets moois over zich.
  Precies zoals de WM’s in mijn jeugd.

  Arie.

 • Ik moet ‘m in het echt zien, die F89…. en daarbij vind ik het jammer dat Wiking de trekkers niet los verkoopt, en vaak in van die rare kleuren. Het ding staat niet bovenaan m’n aankooplijstje voor 2015 😉

 • Ik vind de keuze van Wiking voor een F89 wel weer verrassend. Waarom 1:90 ontgaat mij. De oude opleggers zouden er dan beter bij passen is de filosofie, maar deze tankoplegger heeft ook achter een MAN TGA gehangen en die is wel 1:87.
  De kleuren zijn inderdaad meestal apart en Bier uit Gotha zegt mij ook niets. Dan maar liever de DAF Brand bier van Artitec voor hetzelfde geld.

 • “Bier aus Gotha” was er in de DDR, daar hadden ze twee van deze Volvo’s. Alleen wel 3-as trekkers met 2-as tankopleggers. Maar verder klopt het qua kleuren en opschriften.
  Dat de Volvo in ca. 1/90 wordt gemaakt is om dit model van een truck uit de jaren 60 en 70 te laten passen bij de Wiking-modellen van die tijd die toen ook ca. 1/90 waren. Denk aan Scania 111, MB 1624, de ook afgebeelde Hanomag-Henschel, etc. Wiking brengt regelmatig die oude modellen in nieuwe uitvoering zoals nu weer de Union Transport bijvoorbeeld. Daar past het dus wel bij en dat is zover ik begrepen heb ook de bedoeling. Leuk voor de Wiking-verzamelaar, jammer voor wie liever ‘echte’ 1/87-modellen ziet.

 • deze F88/F89 zal geen plekje krijgen in mijn vitrinekast, dan wacht ik liever op wat mooiers van bijvoorbeeld Brekina 😉

 • Ik doel even op de kwaliteit die Brekina tot op heden al heeft getoond met bijvoorbeeld de Daf…

  Met dat wachten bedoel ik de komende beurs in Neurenberg, wie weet dat de diverse leveranciers daar te bieden hebben.

 • Ik weet wel dat Wiking de Volvo uitbrengt in 1/90 om te kunnen passen bij andere oudere modellen, maar het wordt toch tijd om gewoon in 1/87 te gaan produceren. Misschien niet commercieel gedacht, maar wel erg welkom.
  Het is overigens wel opvallend dat er tegenwoordig wel erg veel aandacht aan de voormalige DDR wordt geschonken bij nieuwe modellen (Herpa, Busch en Brekina).

 • De Krupp 806 bakwagen en de Magirus Uranus KW 15 kraanwagen zijn leuke modellen van Wiking, maar waarom die twee nu samengevoegd moeten worden ontgaat mij.

 • wie komt er bij Wiking trouwens op het idee om een haak in de vorm van een paperclib achter die autokraan te hangen ?

  😉

 • Das typisch Wiking. Ik ben geneigd om het arrogantie te noemen. Aan de andere kant is het een apart hoofdstuk aan het worden. Al die oude uitgaven opnieuw uitbrengen en daar bijpassende modellen aan toevoegen. Dat is puur om van mensen nostalgische Wiking verzamelaars te maken, net zoals er een groot aantal Schuco en Bub verzamelaars zijn. Het afstappen van de kwaliteits-wedloop. Zo richt Herpa zich op nieuwer materieel en Brekina op de oudere modellen. Alleen Rietze heeft nog geen “eigen aanhang”.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.