Het vervolg op MODELLEN van de WEEK

Jawel, de laatste aflevering van ‘MODELLEN van de WEEK‘ over de Scania’s van VK-Modelle krijgt een vervolg. Marc Bodewes was zoals hij het uitdrukte ‘ook aan het spelen geweest met dit prachtige model en diverse trailers’ en hij stuurde wat van de resultaten van dat ‘spelen’. Een mooi exemplaar ziet u al hierboven met een tot ‘biertrailer’ omgebouwd Brekina-exemplaar.

Qua periode past ook de schommelas-oplegger van Artitec wel bij die Scania maar eigenlijk is het een te licht exemplaar voor wat toen toch de zwaarste trucks waren:

De oude ‘Huckepack’-huiftrailer van Roco past al wat beter:

En de widespread 40-voeter van Herpa doet het dan qua tijdperk nog beter:

Een oudere Jumbotrailer zou ook nog kunnen al lijkt die met dit Herpa-exemplaar wat te modern:

Datzelfde geldt ook voor de op zich fraaie jumbo van Roco, al levert dat wel een mooi plaatje:

Zoals al gemeld kunnen de 2-assers van Kibri heel goed achter zo’n Scania:

Dat geldt dan niet echt voor de grote Fruehauf oplegger van Roskopf, die lijkt toch echt te modern:

Dan past zo’n oude tanktrailer van Norev dan weer beter (zeker met andere wielen eronder):

Je kunt de Scania natuurlijk koppelen aan een oude Amerikaanse 40-voets Van Trailer zoals deze die nog wel wat Europees aandoet:

Maar een Drop Frame volumetrailer van Trainworx zou je niet echt op een Europese weg verwachten:

Overigens, als u denkt ook wel eens een bericht of MODEL van de WEEK te willen plaatsen dan kan dat natuurlijk; de website is er niet alleen voor de clubleden maar kan en mag ook door alle clubleden (en soms zelfs niet-clubleden) worden gebruikt om hun modellen te showen. Stuur gewoon een berichtje en dan komt het wel voor mekaar.

 

0 gedachten over “Het vervolg op MODELLEN van de WEEK

  • Kleine aanvulling, de bier trailer is geen verbouwde Brekina trailer. Het is een Daf oplegger scratch gebouwd naar een tekening van A van der Boom. Heeft een keer in ons clubblad gestaan, kan zo snel niet vinden in welk nummer.

  • Ach natuurlijk, die tekening heb ik zelf geplaatst maar dat is inderdaad al lang geleden en zo een oplegger heb ik ook nog eens zelf gebouwd, moet al wel 30 jaar geleden zijn.

  • Elk nadeel heeft z’n voordeel. Door het ontbreken van een passende oplegger bij VK-Modelle, heeft Jan een prachtige oplegger show weergegeven.

  • Uit goed ingelichte bron: Aan passende opleggerS ( mv !!) wordt gewerkt. Hoop alleen dat het niet zo lang duurt voordat ze daadwerkelijk ontwikkeld en verkrijgbaar zijn als met die LB76 .. maar dan heb je ook wat ! Laat het ons verrassen !

  • Dat klopt dat aan die opleggers wordt gewerkt. Om het verhaal kompleet te maken: er wordt ook aan motorwagens en aanhangers gewerkt!

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.