Het eerste nieuws in 2013 – week 1

NPE-Modellbau heeft het programma voor 2013 al bekend gemaakt in de nieuwe catalogus, die u hier kunt inzien en downloaden.

Daar o.a. de al eerder aangekondigde De Lorean-modellen (diecastmodel), volop nieuwe resin-modellen van Borgward bussen, vrachtwagens en nu ook brandweerwagens en van klassieke tractoren van Schlüter, Güldner, mooie Massey Fergusons (MF35 en 133 S) en een Deutz. Verrassend is de aankondiging van de grootserie kunststofmodellen van de Goliath GD 750 driewielers! Afbeeldingen van nieuwe modellen ontbreken, maar de De Lorean zou op de a.s. Spielwarenmesse al te zien en daarna ook verkrijgbaar zijn!

 

Van DoMoTo kwamen afbeeldingen van wat nieuw verkrijgbare Igra-modellen:

Domoto-Igra 1

92117 MAN 475 mit Pritsche “Stadtreinigung”
92118 MAN 475 mit Absetzcontainer “Stadtreinigung”
92119 MAN 475 Müllwagen “Stadtreinigung”

Domoto-Igra 2

En dan was er nog wat laat nieuws van Roco: wagons met koeltrailers van “Bring” en “Frigoscandia”. Die vielen me vooral ook op omdat de bakken verkeerd om op de chassis gemonteerd waren bij de exemplaren die ik zag bij de lokale handelaar. Op zich mooie trailers die als laatste zijn verschenen in een serietje naar Scandinavische voorbeelden van het afgelopen jaar (voor de volledigheid hier ook de andere).

Roco nw12-1

Roco nw12-2

Roco nw12-3

Een Doll 2-as Dolly en een 3-as naloper bij TL Modellbau:

TL Doll 1

Info: www.tl-modellbau.de

De redactie kreeg onderstaande foto van een AWM Scania van “Rotra” als onbekend NL-model toegezonden ter informatie. Er zat geen verdere verklaring bij:

AWM Rotra

Misschien weet u meer over dit model?

Eén gedachte over & ldquo; Het eerste nieuws in 2013 – week 1 & rdquo;

  • Leuk nieuws van NPE, vooral de Massey Ferguson 133 S lijkt me leuk om aan mijn verzameling toe te voegen. Een keer een wat oudere trekker en deze brengt jeugdherinneringen naar boven.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.