Herpa Neurenberg 2024 (update 1-2-2024)

Herpa heeft naast het maart april nieuws ook een aantal foto’s gepubliceerd van modellen die later dit jaar verschijnen (foto’s Herpa)

Populaire klassiekers
Youngtimers zijn gewilde verzamelaarsmodellen en Herpa maakt daarom twee klassiekers na. Ten eerste de VW Kever 1303 met knipperlichten op het spatbord en olifantenpootjes aan de achterkant en de
Mercedes 300 SL Gullwing uit 1955.


Aan het begin van de speelgoedbeurs rijdt Heide-Logistik met een originele koelwagen die reclame maakt voor 75 jaar Herpa – het model is tegelijkertijd ook verkrijgbaar. En een Liebherr LTM 1300-6.2 mobiele kraan van het Zwitserse transportbedrijf Emil Egger zal opnieuw te zien zijn. Een interessant nieuw designkenmerk van de HH Bode – Tailwind containeroplegger vrachtwagen is de brede zonneklep naar Scandinavisch voorbeeld. Tailwind is een dochteronderneming van Lidl en vervoert non-food goederen naar Duitsland.

Een andere elektrische…
Met zijn opvallende design slaat Volkswagen een nieuwe weg in als puur elektrisch voertuig met de nieuwe VW ID BUZZ. Deze transporter is al bijna klaar bij Herpa en de eerste exemplaren zijn te zien op de Internationale Speelgoedbeurs. De ID BUZZ zal vanaf het einde van de zomer verkrijgbaar zijn in de effen Candy White lak, in een metallic lak en ook als tweekleurige versie met sjabloon.

Er verschijnen onder andere nieuwe vrachtwagenvormen in het bouwvoertuigengamma. De Meiller portaalarmsysteem is verkrijgbaar in twee versies.De AK 14 met twee assen en de AK 16 met drie assen. Beide voertuigen worden geladen met kippers van verschillende afmetingen.De modellen zijn aangekondigd voor de eerste helft van het jaar.

We hebben nog een foto van Herpa gekregen met de 2 as versie van de portaalkraan vrachtwagen:

 

De T60-9S verreiker van Liebherr is ook een nieuw ontwerp. Hij is bestuurbaar en de giek kan worden uitgeschoven. Het model wordt geleverd met twee aanbouwdelen – een vork en een bak.

De MAN TGM als multifunctioneel uitrustingsvoertuig is nog een nieuw ontwerp voor de hulpverleningsvoertuigen. Hiervoor worden een compleet nieuwe cabine, een nieuw chassis met vierwielaandrijving en nieuwe opbouwen ontwikkeld. Het voertuig zal worden gepresenteerd in de THW-versie, maar het wordt ook gebruikt door brandweerkorpsen in dit ontwerp. De eerste modellen worden in de eerste helft van het jaar geleverd en aan het eind van het jaar komt er nog een variant zonder frontuitrustingsbox.

Modellbau Schwarz
Er komen ook nieuwe modellen in samenwerking met Modellbau Schwarz. De korte cabine van de Scania Vabis LB 76 met een nieuwe voorbumper, extra koplampen en een nieuw dakbord zal aan het eind van het jaar worden uitgebracht.

De eerste Mercedes-Benz LP 2032’s zijn bijna klaar in productie en worden naar verwachting in het eerste kwartaal geleverd.

 

Later in het jaar komen er nog meer nieuwe modellen maar die hebben nog een publicatieverbod.

 

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.