Heisterkamp 100 jaar: modellenoverzicht

Jawel, de firma Heisterkamp bestaat al 100 jaar. In 1919 bracht Antoon Heisterkamp vanuit zijn huis in Ootmarsum zijn zelfgebrouwen bier met paard en wagen naar zijn klanten. Na WO II ontwikkelde het bedrijf zich tot algemene drankenhandel maar deed daarnaast ook steeds meer algemeen transport. In 1985 werd het transport gescheiden van de drankenhandel en Bennie Heisterkamp vestigde het transportbedrijf in Oldenzaal. Vooral in de jaren ’90 en daarna groeide het bedrijf, dat zich op de huidige locatie aan de Hanzepoort in Oldenzaal had gevestigd, uit tot het bedrijf dat het in de huidige tijd is met vestigingen in meerdere Europese landen. (meer info op hun website)

In de loop van de jaren is de kleurstelling van de wagens wel veranderd, wat je ook bij de modellen terug ziet. Het oude rood-wit-blauw zie je alleen terug bij een aantal modellen van AWM, waarvan hier de afbeeldingen (ook losse trekkers):

(afbeelding: Jan-Klaas Kuiper)

De ‘vlag’ op de witte basiskleur is niet door AWM omgezet, wel een model waarbij de huidige met wat meer simpele striping op witte basis niet eens is omgezet:

Ik trof ook deze op ebay aan maar ik denk dat iemand de trailers heeft verwisseld:

Van Herpa / De Kleine zijn er wel een aantal modellen bekend met de ‘vlag’ op de witte cabines:

Voor de gelegenheid heeft Heisterkamp een jubileumstruck in de vorm van een goudkleurige DAF XF trekker en een speciaal van opschriften voorziene oplegger:

WSI heeft daarvan al een model in 1/50 gemaakt; een model in 1/87 zou ook wel de moeite waard zijn niet?

 

Eén gedachte over & ldquo; Heisterkamp 100 jaar: modellenoverzicht & rdquo;

  • Piet Montfrooy zegt:

    Heisterkamp heeft uiteraard ook veel ASG-trailers van en naar de boot gereden. Heisterkamp herstelde zelfs kleine schades aan de ASG-trailers en beschikte daarvoor over de benodigde juiste materialen. In Zweden reden enkele van Zweedse kentekens voorziene Heisterkamp-trekkers, twin-steers.
    Goed werk Jan, groet, Piet.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.