H0-modellen op de BAUMA 2019

Gisteren, 8 april, is in München de grootste tentoonstelling van bouw- en aanverwante machines ter wereld de BAUMA 2019 begonnen. Alle fabrikanten die wat in die toch wel bijzondere wereld wat te betekenen hebben zijn daar aanwezig. En bijzonder is ook dat het daar werkelijk wemelt van modellen van allerlei machines, niet alleen bij de fabrikanten van die modellen, zoals Conrad, WSI, enz., maar toch vooral in de inmiddels vele merchandising-shops van de fabrikanten zelf. Helaas voor de liefhebber van H0-modellen zijn de meeste van de vele nieuwe modellen in schaal 1/50, de schaal bij voorkeur voor de bouemwachines.

Toch zijn er na een eerste verkenning wel wat opmerkelijke in 1/87. Een blik in de vitrine van IMC-Models met de H0-modellen met natuurlijk de nieuwe “Mammoet”-Liebherr en de drie nieuwe truckmodellen:

Bij Terex staat dan het nieuwe model van de torenkraan gemaakt door IMC Models:

Een wel heel apart model als verrassing bij WSI-Models: een heus 1/87-model van de Finse Mantsinen 300 mobiele havenkraan:

De liefhebbers van modellen van torenkranen komen aan hun trekken met twee nieuwe modellen van Conrad ……

….. de Raimondi MRT 234 van het Italiaanse CGM Models ……

….. en zeker de verrassende aankondiging van een 1/87-model van deze torenkraan van het Spaanse merk JASO:

Natuurlijk zijn ook de grote truckmerken aanwezig, maar iets wezenlijk nieuws lijkt daar niet te vinden te zijn. In de shop van MAN is er wel een speciaal ‘BAUMA’-model:

En bij Mann+Hummel blijkt er een exclusief Wiking-model van de Schaeff minigraver te zijn:

Mercedes-Benz is met een heel grote stand aanwezig maar speciale modellen zijn ook daar nog niet opgedoken van deze line-up van mooie voorbeelden bijvoorbeeld:

En tot slot biedt de BAUMA deze mogelijkheid voor een geheel eigen ‘selfie’ wat zo te zien nog in trek is ook:

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.