GEVARIEERDE BERICHTEN week 38 deel 2

De “Oegema“-DAF van Herpa is verkrijgbaar:

Ik weet niet of deze Volvo van “Felbermayr” van AWM hier al eens gepasseerd is, maar voor de zekerheid hier samen met wel een heel aardig model van de Volvo FH4 met rongenoplegger afgebeeld:

(info: Schlüter)

Mooi voor de liefhebbers van ambulances: de Sprinter met Fahrtec opbouw als kit in het wit bij DS-Design

Fraaie exclusieve Busch-modellen in de Polizeimodelle-shop.de: Land Rover 110’s van de GSG 9 / Bundespolizei in twee ietwat verschillende uitvoeringen

En omdat ook een bootje inlcusief trailer beschikbaar is kun je combineren:

En wie de modellen van de MB AMG GT3 van FrontiArt/AvanStyle nog niet via China heeft binnengehaald, ze zijn nu ook bij diverse Duiutse handelaren te vinden (trouwens tegen heel verschillende prijzen, daar kan wel 5 Euro tussen zitten). Hier twee van de zes verschillende die verkrijgbaar zijn:

Leuk exclusief Wiking-model bij Modellspielwaren Reinhardt deze VW van de “Saarländischer Rundfunk”:

Beetje wonderlijk Wiking-model van de oude VW 1200 Kever nieuw bij Collect & Invest

Nieuw intermodaal van Roco is er in de vorm van deze wagons met wisselbakken van het internationaal opererende Axis Intermodaal :

Leuke accessoire voor dioramabouwers is er bij Truckmo in de vorm van een lading DeltaBloc betonnen voertuigkeringen; DeltaBloc is ook in Nederland actief met deze keringen:

Overigens heeft ook het Tsjechische Small Models dergelijke keringen in het aanbod:

Rene Nabbe stuurde een paar foto’s van de autotransportwagons van Makette die ook voor NL-liefhebbers interessant zijn. Voor een Nederlandse baan zijn de TA52’s eigenlijk onmisbaar. Ze reden namelijk als bloktreinen of opgenomen in andere vrijwel dagelijks vanuit Frankrijk naar de Nederlandse importeurs gedurende vele jaren, zowel in tijdperk III als IV. Rene voorzag ze daarom ook van passende auto’s:

Overigens heeft Makette die wagons ook aangekondigd met passende lading auto’s, maar kennelijk is het idee niet zo eenvoudig te realiseren want het is nog maar afwachten of die ook echt komen. Één van de aangekondigde modellen:

 

0 gedachten over “GEVARIEERDE BERICHTEN week 38 deel 2

  • het kan zijn dat Oegema uit Dedemsvaart een ander kleuren schema heeft nu, lijkt me sterk, zo niet dan is de kleur combinatie van de DAF totaal verkeerd, jammer. Gr Bert

  • Nu zie ik een DAF XF als space cab van Oegema,terwijl eerdere afbeeldingen een super space cab toonden. Wat wordt het?

  • Of de kleur van Oegema wel of niet goed is kan ik nog niet beoordelen omdat ik dit model (nog) niet heb gezien. Wel is de deurbedrukking op de linkerzijde verkeerd. Oegema hoort wit te zijn en transport oranje op de rechterzijde lijkt het wel goed te zijn daar is het namelijk net andersom; Oegema oranje en transport wit…

  • Dan komt er eindelijk weer eens een Nederlandse DAF,is de bedrukking weer fout. Ik word er een beetje triest van. Is het nou zo moeilijk om een paar voorbeeld foto’s erbij te pakken en een goed stukje werk af te leveren?

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.