GEMENGDE BERICHTEN 2018-112

Het is nog wat rustig, toch valt er nog wel wat opmerkelijks te melden. Van AWM is een nog niet eerder aangekondigd model verkrijgbaar van een DAF XF van de Duitse firma EG-Trans, die een paar DAF’s in het wagenpark heeft:

Meer info: Schlüter

Bij de actieve handelaar Hünerbein in Aken zijn deze twee Piaggio Ape bestelwagentjes van Busch naar Zwitserse voorbeelden (!) verkrijgbaar:

En ook bij Hünerbein wordt dit bijzondere Wiking-model aangekondigd: VW Passat van de “Bundespolizei”

Bijzondere uitvoeringen van onder meer de Rosenbauer Panther zijn te vinden in de Rosenbauer Fanshop zoals deze naar een voorbeeld uit de Emiraten:

Nu verkrijgbaar van Roco is deze wagon van de Poolse spoorwegen en dus met naar je mag aannemen Polski Fiat 127’s (al is er geen zichtbaar verschil):

Ook als nieuw van Roco zijn deze twee modellen van Oostenrijkse postbussen aangeduid, maar ik heb toch het idee dat het heruitgaves zijn:

Gebouwde kits van de Berliet GBK en de Citroën Belphégor van het Franse Tchoutchou:

Ander Frans nieuws is er van LS Models met deze wagon met koelcontainer in het erg opvallende uiterlijk van het Franse transportbedrijf ‘Beau’; ook opvallend dat ook Jouef zo’n model heeft aangekondigd:

Leuk kitmodel van ZZ Modell: KrAZ-255 als bomentransporter, o.a. te vinden via Oosteuropese aanbieders op ebay:

Via Oosteuropese aanbiedingen op ebay zijn er ook modellen van de Brekina Ikarus 250/255 te vinden, die voorzien zijn van extra opdrukken of decals van Russische maatschappijen:

Volgens diverse berichten zou dit de opvolger van de huidige Iveco Stralis worden:

0 gedachten over “GEMENGDE BERICHTEN 2018-112

  • Nou,ik vindt die Iveco maar een lelijkerd,zeg.Maar helaas schijnen alle fabrikanten die agressieve kant op te gaan.Zelfs de laatste DAF lijkt me niet bepaald een schot in de roos.
    En zoals de personenwagens wordt het steeds moeilijker de verschillende merken uit elkaar te houden.Ach,ik ben maar een oude zeurpiet:).

  • Wat je zegt, echt mooi is ie niet. Het is net een mix van Scania, Mercedes en DAF met een vleugje Volvo.

  • Pim van Leeuwen zegt:

    En wat haalt AWM nu weer voor semi-dieplader uit de stoffige kast…. Daar zou de oude Nooteboom (van Albedo=AMW=AWM) toch beter passen! Maar goed, er is nieuws.

  • Pim, Albedo is niet AMW/AWM, de samenwerking tussen die twee heeft maar kort geduurd en is in ruzie geëindigd. Die Nooteboom was van daarna en nadrukkelijk een eigen product van Albedo.

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.