Frans supervolume van SIBUR

Z-01 Sibur MB combi 1

Enige tijd geleden kwamen de volumecombinaties van vooral Herpa aan bod. Wat later, in 1987 verscheen ook dit model van een supervolumecombinatie, gemaakt door de Franse modellenfabrikant SIBUR (later dat jaar ingelijfd door Provence Moulage, die zelf inmiddels weer onder Norev valt). Voor zover bekend is dit het enige model in 1/87 dat ooit door die fabrikant is gemaakt, ze maakten eigenlijk alleen modellen in 1/43 en 1/50.

Z-02 Sibur MB combi 2

De Mercedes-Benz motorwagen heeft een cabine met topsleeper die enigszins lijkt op die van het bekende Ackermann-Fruehauf model van Herpa, maar dan wel een stuk eenvoudiger. Ook verder is het een eenvoudig plastic model met een eenvoudig maar wel goed ogend chassis en wat matige wielen. De opbouwen zijn heel wat hoger dan de gebruikelijke, bovendien voorzien van opengaande deuren aan voor en achterzijde, zelfs met tussenklep zodat ‘doorladen’ mogelijk is. Er zijn zelfs ‘werkende’ steunpootjes, het zijn dus nog wisselbakken ook.

 

Z-03 Sibur MB combi 3

De opschriften zijn van de verenigde papierfabrieken onder de naam van “Minguet & Thomas”, zoals je kunt verwachten een Frans bedrijf. Dit model is duidelijk bedoeld als promotiemodel en is zo ver bekend ook nauwelijks in de handel geweest, buiten Frankrijk al helemaal niet.

Al doende vond ik nog een opschriftvariant met nog wat meer namen:

Z-04 Sibur MB combi 4

Modellen zijn nog wel te vinden op de veilingsites.

Eén gedachte over & ldquo; Frans supervolume van SIBUR & rdquo;

Laat een antwoord achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.