orcecis

Aangemaakte reacties

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • In antwoord op: Herpa scenix #48327
  orcecis
  Bijdrager

  Hallo Pascal , Je bedoelt waarschijnlijk de trafo voor het aansluiten voor de Diorama ready modellen met nummer 461 474 . Maar helaas ook in de Herpa folders ook in de introductie folder wordt niet gerept over het uitgangsvoltage. Alleen maar dat de ingangsspanning 230Volt moet zijn.  Dus of de vraag bij Herpa stellen wat het is of misschien is er een mede verzamelaar die er één en voor je wil kijken of het weet.

  Bij de Scenix modellen zitten in de sokkel 3 stuks AAAA batterijen van 1,5 Volt wat dus samen 4,5 Volt geeft. Misschien kan je daar wat mee als je een regelbare trafo hebt kan je het gewoon voorzichtig uit proberen op welke spanning de verlichting het mooiste resultaat geeft.

  Piet

  In antwoord op: MEDI oplegger #47143
  orcecis
  Bijdrager

  Hallo Marcel ,

  Herpa gebruikt de term Medi oplegger sinds jaar en dag voor opleggers en trucks met de nieuwe generatie velgen en banden. Zit verschil in koppelschotel hoogte / assenstel.

  groet,
  piet

  In antwoord op: Zeldzame type opleggers Herpa #31490
  orcecis
  Bijdrager

  Als ik het mij goed herinner is die oplegger met achterdeuren onlangs nog gebruikt voor een Riwa model. De mal is niet defect maar wordt gewoon heel erg gebruikt dat is al vanaf het begin. Zijn echter diverse modellen meegemaakt ook Nederlandse.
  De geribbelde oplegger is inderdaad zeldzamer en veel minder gebruikt de twee eerder genoemde modellen zijn de bekendste en door de redelijk grote oplages nog wel te vinden op beurzen.

  In antwoord op: Nieuw SCANIA chassis #9406
  orcecis
  Bijdrager

  wel Jan de Scania Man het mag dan vernieuwd zijn maar correct is het nog steeds niet , net als de cabine die nog steeds niet klopt.

  In antwoord op: Scania's nieuwe Streamline #7283
  orcecis
  Bijdrager

  op MO87 staan al foto’s van het model en gelukkig zijn ze bij Herpa weer het een en ander vergeten aan te passen , gelukkig is het gat in de bumper nu wel weer dicht , maar nog steeds te kleine deurtjes van de bagagevakken in de cabine en nog steeds een oude uitlaat en dat terwijl ze het chassis deels vernieuwd hebben . En zullen ze bij Herpa ook de nieuwe DAF niet gaan maken? Lijkt me toch ook een model waar ze niet zonder kunnen.

  In antwoord op: aanhanger velgen/banden #1270
  orcecis
  Bijdrager

  Hallo Bert , ik bedoelde dus te zeggen als je zo’n aanhangwagen hebt kan je daar het onderstel van afhalen om te gebruiken. Je kan het natuurlijk ook gewoon nabouwen uit Evergreen strip zoveel stelt het nou ook weer niet voor .Zit je alleen nog zonder wielen. Maar als je zo’n platte ahw wil hebben ik heb hem nog op voorraad. groet,Piet

  In antwoord op: Nieuwe Volvo FH !!! #1254
  orcecis
  Bijdrager

  Ik vindt het niet echt een verbetering maar misschien komt dat nog als er kleur op zit.

  In antwoord op: aanhanger velgen/banden #1248
  orcecis
  Bijdrager

  Hallo Bert , dat zijn toch gewoon wielen die standaard onder de Herpa bestelwagens zitten?
  En die zijn inderdaad niet los leverbaar hebben volgens mij wel ooit eens in een setje personenwagen wielen gezeten. Als je zo’n aanhanger hebt ben je toch al klaar danheb je het onderstel toch , of zie ik dat verkeerd?
  groet Piet

  In antwoord op: Tekeningen Scania LV75 #837
  orcecis
  Bijdrager

  die “vent” Joske heet Peter de Kievit van PKC de man achter het iniatief om door te gaan op iets wat Hans Romp ooit begonnen is. En die heeft ongetwijfeld tekeningen . Heb hem wel eens gevraagd of hij zijn werk niet wil verkleinen naar onze schaal. Hij maakt meer mooie dingen voor Scania helaas voor ons alleen in 1 op 50.

  In antwoord op: Opmerkingen over forum #787
  orcecis
  Bijdrager

  Inloggen ging ook niet zonder slag of stoot maar dat komt misshien vanwege het feit dat mijn blog ook bij wordpress ondergebracht is en van hetzelfde email adres gebruikt maakt . 😉

  In antwoord op: Tekeningen Scania LV75 #786
  orcecis
  Bijdrager

  Cornelis niet naar de bekende weg vragen , je weet wie hem in 1 op 50 maakt

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)